Ce a auzit Iohannis din America despre majorarea salariilor

08 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Ce a auzit Iohannis din America despre majorarea salariilor

Aflat într-o vizită în SUA până vineri, preşedintele Iohannis a făcut joi mai multe declaraţii presei, referindu-se la întâlnirea de mâine cu Donald Trump, la atentatele de la Londra, dar şi la pragul pentru abuzul în serviciu şi adoptarea Legii salarizării unitare a bugetarilor, aflată aproape de promulgare, dacă nu o contestă nimeni.

Preşedintele Iohannis le-a spus jurnaliştilor că peste două zile, când va ajunge în ţară, se va documenta despre noua lege a salarizării şi va spune dacă o va promulga sau nu.

"Vă promit că o să vă spun atunci tot ce fac cu legea salarizării. Deocamdată, cel puţin aşa se aude aici, în America, creşterile de salarii au fost amânate, nu ştiu din ce motiv, dar o să mă documentez foarte, foarte bine. Eu cred că ajung acasă când ajunge legea la mine, aşa că putem să avem grijă de toate", a afirmat Klaus Iohannis, la Washington, după întâlnirea cu reprezentanţi ai românilor din SUA, conform news.ro.

De asemenea, Iohannis a spus că nu şi-a schimbat punctul de vedere referitor la introducerea unui prag pentru abuzul în serviciu. "Eu m-am exprimat la această chestiune şi nu mi-am revizuit punctul de vedere, dar cu siguranţă specialiştii în Drept vor dezbate această chestiune şi, după cum se aude, şi din partea Guvernului vor veni propuneri. Aştept cu mare interes deznodământul”, le-a spus preşedintele jurnaliştilor.

El declara recent că nu este de acord cu introducerea unui astfel de prag pentru că, spunea el, "abuzul în serviciu ori s-a comis, ori nu s-a comis. Ori, dacă s-a comis, judecătorul cu siguranţă va putea să evalueze şi ce trebuie să conţină sancţiunea respectivă". 

Cât priveşte atentatele de la Londra, Iohannis a spus că îl admiră pe Florin Morariu şi nu exclude posibilitatea de a-l decora."Mi-a plăcut foarte mult și recunosc că am văzut reportajele și l-am admirat. E demn de toată aprecierea. Astfel de oameni cu un curaj civic ieșit din comun sunt exemple extraordinar de frumoase și pentru tânăra generație," a declarat șeful statului. Despre decorarea tânărului, Iohannis a spus: "E o idee, de ce nu?!".

Cum ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, s-a plâns că atentatele i-au stricat seara, fiind naş la o nuntă, Iohannis a încercat să-i găsească o scuză. "Nu e treaba mea să urmăresc în detaliu ce declară ambasadorii, dar am înţeles că au fost nişte exprimări care poate au fost deplasate, poate au fost interpretate. E pur şi simplu păcat, fiindcă tragedia s-a produs ;i atunci trebuie să abordăm chestiunea cu maximă seriozitate", a declarat şeful statului.

Alte stiri din Politic

Ultima oră