Ana Birchall: Amânarea aplicării legii insolvenţei personale, o greşeală

23 Dec 2015 | scris de Gabriela Antoniu
Ana Birchall: Amânarea aplicării legii insolvenţei personale, o greşeală

Ana Birchall consideră că motivul invocat pentru amânarea intrării în vigoare a legii, respectiv întârzierea elaborării normelor de aplicare, este unul nefundamentat. "Am făcut mai multe interpelări la Guvern și la instituțiile abilitate pentru a preîntâmpina acest deznodământ, dar fără rezultat", a spus deputatul PSD.

Ea se declară nedumerită de tergiversarea nejustificată a aplicării acestei legi. "Institutiile abilitate au avut la dispozitie șase luni de zile pentru elaborarea normelor metodologice, care pot fi redactate în câteva zile dacă există reală voință la nivel instituțional. Nu vreau să cred că se dorește pedepsirea românilor sufocați de datorii, refuzându-li-se dreptul la o redresare financiară", a susținut Ana Birchall.

Deputatul PSD consideră profund nejustificată amânarea aplicării legii şi susţine că aceia care au luat o asemenea decizie sunt direct răspunzători în fața românilor. "Legea insolvenței persoanelor fizice, proiect pe care l-am inițiat în 2014 și care a fost adoptat în Parlament pe 20 mai a.c., ulterior promulgat de președinte pe 18 iunie, oferă pentru prima dată românilor, debitori de bună-credință aflați într-un necaz financiar, posibilitatea de a fi protejați de riscul de a rămâne pe drumuri, de a-și pierde bunurile agonisite de o viață sau să continue să fie urmăriți financiar pentru diferența rezultată din valoarea inițială a imobilului și prețul obținut după executarea silită", a mai spus Ana Birchall.

Alte stiri din Politic

Ultima oră