The Mono Jacks, trei concerte în 7 zile (video nou)

30 Iul 2017 | scris de Alex Revenco
The Mono Jacks, trei concerte în 7 zile (video nou)

Scumpă la vedere pe scenele de concert, The Mono Jacks este considerată “o colecţie de gânduri şi emoţii puse pe note”.

În această seară formaţia bucureşteană cântă la Râşnov, în cadrul Festivalului de Film şi Istorii după care urmează două concerte acustice, la Bucuresti joi, pe 3 august (Verde Stop Arena) şi la Timişoara sâmbătă, 5 august (Terasa Jardin), incluse în seria Backyard Acoustic Season. Acestea ar fi ultimele apariţii live, urmate de o perioadă de înregistrări la noul album de studio.

 The Mono Jacks s-a format în toamna lui 2008 la iniţiativa lui Doru Trăscău, cunoscut deja publicului din activitatea cu formaţia ab4. Trupa a avut parte de un debut excelent, cu un prim disc Now In Stereo lansat în 2010 şi un răspuns entuziast din partea publicului pentru single-urile „Maria” şi „Woman”. În timp, formaţia a adunat în palmares o impresionantă activitate concertistică atât în cluburi cât şi la mari festivaluri – Sziget, Exit Festival, Eurosonic Noorderslag, ARTMania, TIFF.

Albumul de debut este urmat de două EP-uri, Fortunes de la sfârşitul anului 2011 fiind reprezentativ datorită single-ului “Gândurile” şi marcând un punct de referinţă în activitatea compoziţională a formaţiei. Succesul piesei a adus după sine un experiment îndrăzneţ pentru The Mono Jacks, trupa lansând în mai 2012 EP-ul Gândurile Remixed cu reinterpretări ale acesteia realizate de artişti precum Brazda lui Novac, The Pixels sau L’Orchestre de Roche.

După o perioadă de pauză, The Mono Jacks revine în 2015 într-o componenţă proaspătă cu un nou single, „Tablou”, „o poveste despre iubire şi şanse ratate” menită a da tonul unui nou început. Continuând anul cu câteva apariţii live şi lucrând simultan la compoziţii noi, The Mono Jacks lansează în vara lui 2016 „Drumul” – o nouă piesă răscolitoare ce ne arată o formaţie aflată într-un vârf de formă şi de inspiraţie.

Vezi mai jos cel mai nou single, „Un sfert de secundă”, lansat în ianuarie 2017, ce se va regăsi pe viitorul album de studio.

https://www.youtube.com/watch?v=7QYfhvy4yfY

Alte stiri din Muzica

Ultima oră