Primele nume de pe afişul Gărâna Jazz Fest 2017

16 Feb 2017 | scris de Alex Revenco
Primele nume de pe afişul Gărâna Jazz Fest 2017

Incepand din aceasta luna, iubitorii de natura si muzica live care tanjesc dupa serile de vara cu jazz sub cerul liber isi pot planifica iesirea la a 21-a editie a Garana Jazz Festival, ce va avea loc intre 6 si 9 iulie, in Muntii Semenic.

Americanul John Scofield (foto) si proiectul sau Überjam, quintetul Enrico Rava-Tomasz Stanko si suedezii de la Tonbruket sunt primele trei prezente anuntate in line-up-ul acestei editii. Biletele pentru Garana Jazz Festival au fost puse in vanzare in reteaua Biletmaster.ro.

Publicul se va bucura anul acesta de prezenta exceptionala a lui John Scofield, castigator a doua premii Grammy la ceremonia din februarie 2017: cel mai bun album de jazz instrumental pentru ”Country for Old Men” si cea mai buna improvizatie solo jazz pentru single-ul “I'm So Lonesome I Could Cry”. Pionier al fusion-ului si maestru al genului bebop, funk si R&B, John Scofield a influentat evolutia jazz-ului de la finalul anilor 70 pana in prezent, iar chitara sa si-a facut cunoscute acordurile pe toate continentele. Scofield va fi insotit pe scena garaneza de alte trei prezente speciale: tobosarul Dennis Chambers, chitaristul Avi Bortnick si basistului Andy Hess. Va fi o formula muzicala de exceptie care va ajunge in Muntii Semenic dupa ce va incanta iubitorii de jazz prezenti la cea de-a 51-a editie a prestigiosului Montreux Jazz Festival.

Pe aceeasi scena vor urca si doua dintre cele mai importante legende ale jazz-ului european, trompetistii Enrico Rava si Tomasz Stanko, alaturi de Giovanni Guidi la pian, Reuben Rogers la chitara bas si Gerard Clever la tobe. O premiera pentru lumea muzicala internationala, acest proiect inedit mixeaza energia jazzului european cu forta jazzului american.

Biletele pot fi achiziționate online, prin Biletmaster.ro, la prețul de 300 de lei în varianta de abonament pentru patru zile de concerte sau 85 de lei în varianta de bilet pentru o singură seară de festival.   

Alte stiri din Muzica

Ultima oră