Pentru prima oară în România, Joe Lovano, maestrul saxofonului

28 Feb 2017 | scris de Alex Revenco
Pentru prima oară în România, Joe Lovano, maestrul saxofonului

Jazz Syndicate Live Sessions prezintă, în premieră, un concert extraordinar cu Joe Lovano, unul dintre cei mai apreciati saxofonisti tenor contemporani.

Evenimentul va avea loc in data de 25 martie, de la ora 20.00, la Sala Radio. Castigator al Premiului Grammy, saxofonist si compozitor, Joe Lovano se pozitioneaza in avangarda grupurilor de Jazz de mari sau mici dimensiuni. De la lucrarea sa simfonica nominalizata la premiile Grammy, pana la rolul sau de sef al catedrei de jazz la Berklee College of Music, saxofonistul originar din Cleveland/SUA impinge si provoaca fara teama asocierile sale conceptuale si tematice, intr-o cautare pentru noi moduri de exprimare artistica si noi modalitati de a defini limbajul jazzului.

 Artistul a lansat 23 de albume aclamate la faimoasa casa de discuri Blue Note, ultimele trei concentrandu-se pe cvintetul sau, US Five. Potrivit lui Bruce Lundvall (Blue Note Label), Joe Lovano este “un gigant al instrumentul sau si un gigant cu drepturi depline al jazzului”. In seara de 25 Martie, pe scena de la Sala Radio, vor urca: Joe Lovano - saxofon tenor; Lawrence Fields - pian; Peter Slavov - bass; Otis Brown – tobe.

Biletele pentru acest eveniment costa de la 105 de lei in functie de categorie si pot fi cumparate din reţeaua Eventim şi online pe eventim.ro, iabilet.ro si bilete.ro.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră