Jazz : Transylvanian Concert cu Lucian Ban şi Mat Maneri

27 Apr 2017 | scris de Alex Revenco
Jazz : Transylvanian Concert cu Lucian Ban şi Mat Maneri

În această seară, de la ora 19:30, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București este gazdă pentru “Transylvanian Concert”, susţinut de pianistul român de jazz  stabilit la New York- Ban şi violistul american- Maneri.

După colaborarea în cadrul proiectului Enesco Re-Imagined (2009), Ban & Maneri au lansat  în 2013, la legendara casă de discuri ECM Records, Transylvanian Concert- album ce câștigă elogiile presei și aduce consacrarea internațională pentru muzicianul de origine română.

În primăvara anului 2017, cei doi muzicieni se află într-un turneu european – Roma, Veneția, Stockholm, Londra, Valencia etc – de prezentare în premieră a muzicii pentru urmatorul album: piese din Enesco Re-Imagined, doine și cântece inspirate din folclorul românesc, blues & spirituals, compoziții  proprii, totul trecut prin filtrul jazzului modern și al tradiției muzicii de cameră. Originalitatea și intensitatea muzicală, chimia extraordinară dintre cei doi muzicieni sunt comentate de presa internațională:

New York Times- “Un album minunat și neliniștit ce relevă pasiunea celor doi muzicieni pentru mister”

The Guardian-“Transylvanian Concert are propria frumusețe melancolică dar și o neînfrânată exuberanță”

Biletele sunt 35 de lei- categoria I sau 25 de lei- elevi, studenţi, pensionari şi pot fi achiziţionate online de pe arcub.ro, bilet.ro sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

Alte stiri din Muzica

Ultima oră