Dacă e joi, la Sala Radio avem Jazz pe româneşte

13 Feb 2017 | scris de Alex Revenco
Dacă e joi, la Sala Radio avem Jazz pe româneşte

În seria de întâlniri lunare, joi 16 februarie, de la ora 19.00, are loc concertul „Jazz pe româneşte”, susţinut de Big Band-ul Radio dirijat de Ionel Tudor.

Solistă invitată a Big Band-ului va fi Ana Cristina Leonte, înzestrată vocalistă dar şi compozitoare. Născută în 1989 la Suceava, absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Secţia Jazz în 2012, Ana Cristina Leonte este câştigătoare cu cvartetul propriu a Premiului pentru cea mai bună formaţie de jazz la Festivalul Internaţional Studenţesc de Jazz de la Tg. Mureş (ediţia aprilie 2012) şi a Marelui Premiu la Galele Studenţeşti de Jazz de la Sibiu 2013.

Este apreciată pentru colaborările sale cu Mircea Tiberian, Chris Dahlgren, Albrecht Maurer, Pierre Borel, Sorin Romanescu, Cristian Soleanu, George Natsis, Vlad Popescu, cu grupul Jazzappella etc., aplaudată în apariţiile scenice de la Viena (2010) cu Mircea Tiberian Quintet, din Ungaria şi Italia, din cadrul Festivalului Mediawave (2012 – Ana-Cristina & L’Entourage), dar şi pe podiumurile numeroaselor concerte susţinute în ţară (între care la Festivalul de Jazz Ernika 2011 în duo cu bass-istul Michael Acker, Open Jazz Festival 2009 etc.).

Semnatară a reuşitului album discografic 2014 „Secret Lover” în multipla ipostază de creatoare a muzicii, lideră de grup, solistă vocală, Ana-Cristina Leonte s-a impus drept una dintre cele mai pregnante personalităţi ale tinerei generaţii de muzicieni ai jazz-ului autohton. Pe lângă apariţia împreună cu Big band-ul Radio, vocalista va evolua în concert şi în formulă de cvartet, alături de toboşarul Tavi Scurtu, bassistul Michael Acker şi pianistul Albert Tajti.

"Joi 16 februarie sunteţi cu toţi invitaţi la Sala Radio!" este mesajul amfitrionului acestui spectacol, Moşu Lungu.

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră