Concert aniversar Dinu Lipatti

04 Ian 2017 | scris de Alex Revenco
Concert aniversar Dinu Lipatti

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale duminică, 15 ianuarie, ora 19.00, la Studioul de Concerte „Mihail Jora" - Sala Radio va avea loc concertul aniversar „Lipatti 100"

Susținut de Orchestra Natională Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu, alături de soprana Teodora Gheorghiu și de pianiștii Sergiu Tuhuţiu și Matei Rogoz, evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român și Radio România. În program: D. Lipatti - Concertino în stil clasic, op. 3, D. Lipatti - 3 lieduri pentru voce şi pian pe versuri de Paul Verlaine, D. Lipatti - Suita Şătrarii, F. Liszt - Concertul nr. 1 în mi bemol major pentru pian şi orchestră.

În cadrul evenimentului dedicat Zilei Culturii Naționale, actorul Ion Caramitru va recita din lirica lui Mihai Eminescu.
Cu același prilej, pentru a marca 100 de ani de la nașterea pianistului și compozitorului Dinu Lipatti (19 martie 1917, București - 2 decembrie 1950, Geneva), Romfilatelia va lansa un plic de corespondență cu timbru imprimat.
Biletele au fost puse în vânzare la Casa de bilete a Sălii Radio (str. General Berthelot nr. 60, București) și sunt disponibile pe site-ul eventim.ro şi în magazinele partenere.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră