Am văzut olteni fericiți. Turneul ”Pianul călător” ajunge la Caracal

25 Apr 2017 | scris de Dănuț Deleanu
Am văzut olteni fericiți. Turneul ”Pianul călător” ajunge la Caracal Galerie foto (3)

Au fost temerari care au făcut ocolul pământului în 80 de zile, unii care au escaladat cei mai înalți versanți ai lumii, alții care au explorat mările și oceanele. Tot temerar, cucerit de idee, urmând exemplul marelui compozitor Franz Liszt, care la vremea sa a călătorit în toate țările române însoțit de un pian de concert, pianistul Horia Mihail și-a dorit să ofere bucurie publicului din orașele sărace în evenimente muzicale sau chiar inexistente.

Așa s-a născurt, în anul 2011, Turneul ”Pianul călător”, organizat de Radio România și Asociația Culturală Accedo, ajuns acum la cea de-a VII-a ediție, turneu care vizează în special orașele în care, deși există un public doritor, nu se găsește un pian de concert. Pentru aceste orașe, temporar, Radio România pune la dispoziție pianele aflate în patrimoniul său.

De curând, după ce Horia Mihail a susținut recitaluri în localități din Moldova și Transilvania, dar și în București, la Sala Radio, a venit momentul ca pianul să părăsească sediul Radio România și să plece alături de pianist în orașele în care nu se găsesc piane de concert.

Astfel, după ce va trece, susținând recitaluri ce cuprind un program deosebit de valsuri concertante, la Buzău, Târgoviște și Slatina, pianul va rămâne pentru următorii ani la Caracal, în urma recitalului pe care pianistul îl va susține la Teatrul Național din localitate, pe 27 aprilie. Din fericire pentru locuitorii urbei, evenimentul în sine este deja dublat de Festivalul de Teatru Ștefan Iordache , festival aflat tot la cea de-a VII-a ediție și desfășurat în perioada 23-30 aprilie.

Alte stiri din Muzica

Ultima oră