Un bărbat a câștigat trofeul pentru cea mai bună actriță feminină la festivalul de la Cannes

26 Mai 2024
Un bărbat a câștigat trofeul pentru cea mai bună actriță feminină la festivalul de la Cannes

Karla Sofia Gascon, un transgender - bărbat care se identifică drept femeie - în vârstă de 52 de ani a caștigat premiul pentru cea mai bună actriță feminină în fața celorlalte actrițe din fimul Emilia Perez, scrie Le Figaro.

Foarte emoționat, a urcat singur pe scenă si nu a avut niciun cuvânt pentru actrițele femei Zoe Saldana, Adriana Paz și Selena Gomez care au primit, neobișnuit, premiul la fel ca și el.

Acest lucru este cel puțin neobișnuit. Aceasta poate fi chiar prima dată când premiul pentru cea mai bună actriță a fost acordat patru actori din același film.

În timp ce "actrița" transgender Karla Sofía Gascón, în vârstă de 52 de ani, era de așteptat să obțină această distincție, membrii juriului au decis să acorde un premiu de ansamblu altor trei actrițe din noul film al lui Jacques Audiard, Emilia Perez . Prin includerea actrițelor Selena Gomez, Adriana Paz și Zoe Saldana, juriul a dorit, fără îndoială, să atenueze impactul activist al unui trofeu acordat doar unui barbat biologic care se identifica drept femeie.

Indiferent, Karla Sofía Gascón a urcat pe scenă singur pentru a-și primi trofeul. La 52 de ani, transgenderul care și-a început tranziția de gen la 46 de ani în 2018, este revelația acestui film în care joacă rolul principal: un traficant de droguri care se simte profund feminin și își schimbă genul pentru a-și schimba viața.

Profund emoționat, Karla Sofía Gascón și-a dedicat premiul „tuturor persoanelor trans care suferă tot timpul ”. Înainte de a adăuga, în lacrimi: „Vreau ca acești oameni să ajungă să creadă, ca în Emilia Perez , că întotdeauna se poate îmbunătăți, că toată lumea poate deveni o persoană mai bună. Deci, toți cei care ne-ați făcut să suferim, este și timpul să vă schimbați ”, a spus el pe scenă. Karla Sofia Gascon, însă, nu a avut niciun cuvânt pentru celelalte actrițe cu care împărtășește această distincție, Adriana Paz, Selena Gomez și Zoe Saldana .

Născut la Madrid la 31 martie 1972, sub numele de naștere Carlos Gascon, Karla Sofia Gascon știa încă de la o vârstă fragedă că este destinat să devină actor. După ce a studiat cinematografia, și-a început cariera de actor la sfârșitul anilor 1980 în reclame și roluri secundare în seriale de televiziune.

De la an la an, aceste roluri sunt extinse în seriale spaniole populare precum Calle Nuevas , El Super sau El Pasado es Manana. Numele său apare într-un film mexican de succes din 2013, Nosotros los nobles .

La începutul anilor 2000, actorul care nu se identificase înca drept femeie a participat la numeroase telenovele și a devenit celebru în țările din America de Sud. La vârsta de 46 de ani, când era căsătorit și tatăl unui copil, și-a început tranziția în 2018. Karla Sofia Gascon „a ieșit public ca "transgender” publicând o carte autobiografică intitulată Karsia, o poveste extraordinară . Actorul joacă apoi roluri de femeie în serialul de televiziune Rebelde (2022).

Hotărât să joace ambele roluri

În timp ce pregătește Emilia Perez , un film care este în parte muzical, thriller și melodramă, plasat pe fundalul traficului de droguri mexican, Jacques Audiard observă personalitatea puternică a Karlei Sofia Gascon în timpul unui casting prin videoconferință. Se întâlnesc pentru prima dată într-un restaurant parizian. Actorul îl convinge pe regizorul Deephan că ar fi perfect în rolul Emilia Perez . Dar cineastul rămâne convins că trebuie să angajeze un actor care să joace eroina filmului înainte de tranziția ei.

Karla Sofia Gascon este hotărât să joace ambele roluri. Ea va persista să-l sune pe Jacques Audiard pentru a-l convinge până când va câștiga.

Filmul câștigă în grație și putere datorită acestui Janus întruchipat de o singură persoană. „Este un cadou magnific pe care mi l-a făcut Jacques Audiard”, a spus actorul în timpul conferinței de presă la Festivalul de Film de la Cannes săptămâna trecută . Puține actrițe sau actori au o astfel de oportunitate în carieră. Nu puteam rata această ocazie. M-am cufundat în acest rol. Mi-am depășit limitele. Aproape că a trebuit să apelez la un exorcist ca să ies din rol la sfârșitul filmărilor. Cei dragi pot atesta acest lucru .”

Acesta este, fără îndoială, motivul pentru care Karla Sofia Gascon, în cadrul ceremoniei de închidere a festivalului, a spus cuvinte foarte puternice pentru Jacques Audiard: „ Mulțumesc pentru creativitate ”, a proclamat el. Ești cel mai bun regizor din lume. »

Alte stiri din Film

Ultima oră