În secțiunea de lungmetraj a celei de-a treia ediții a Dracula Film Festival au fost selecționate șase filme din Israel, România, Georgia, Slovenia, Ungaria și Italia, producții noi, dar deja premiate la importante festivaluri de gen.
“Sunt de-a dreptul entuziasmată de selecția competiției - pe care am realizat-o cu ajutorul colegilor mei Alin Ludu Dumbravă și Cristian Mărculescu - pentru că reușește să confirme, într-o ediție de criză, realizată doar prin efort local și fără finanțare CNC, vitalitatea cinema-ului de gen est-european ce crește și devine o forță de-a dreptul demonică. Nu mai e vorba de un cinema marginal, ci de unul de avangardă, de pelicule care se impun la marile festivaluri horror&fantasy. Avem producții care ne arată că Europa de Est nu înseamnă doar arthouse hiper-intelectual produs pe banii statului pentru festivalurile de autor pretențioase, ci și un fel de a face film de gherilă visceral, șocant, transgresiv, imaginativ. Acestor filme “zonale” li se adaugă două super-titluri din Israel și din Italia, care fac înconjurul circuitului festivalier”, spune Anca Grădinariu, directorul artistic al Dracula Film Festival.
Juriul secțiunii de lungmetraj este alcătuit din Simon Boswell, compozitor de muzică de film nominalizat la premiile BAFTA, producător și muzician, artistul Alexandru Ciubotariu (Pisica Pătrată) și jurnalistul și criticul de film Emanuel Lăzărescu.
Așadar, cele șase titluri care își vor disputa trofeul Dracula sunt: JeruZalem (2015, Israel), Be My Cat: A film for Anne – Un film pentru Anne (2015, România), Landmine Goes Click – Cu piciorul pe mină (2015, Georgia), Idyll - Idila (2015, Slovenia), Liza, The Fox-Fairy – Demonul Liza (2015, Ungaria)
Regia: Károly Ujj Mészáros și The Perfect Husband – Soțul perfect (2014, Italia).
Cea de-a treia ediție a Dracula Film Festival va avea loc între 7 și 11 octombrie, în Brașov, la Teatrul Sică Alexandrescu, Cinena One, Cinemateca Patria și Sala Patria.