Un speculator lacom, autorul atacului asupra echipei Borussia Dortmund

21 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Un speculator lacom, autorul atacului asupra echipei Borussia Dortmund

Atacul cu bombă, care a vizat săptămâna trecută echipa de fotbal germană Borussia Dortmund, nu a fost opera unor extremiști islamici sau activiști politici - ci de un bărbat în vârstă de 28 de ani care dorea să facă bani prin scăderea prețului acțiunilor echipei.

Procuratura germană a declarat că suspectul a fost arestat pentru suspiciunea de detonare a trei bombe umplute cu cuie de metal într-un gard viu lângă autobuzul Borussiei Dortmund, una dintre echipele de top din Europa, relatează nbcnews.com.

Nimeni nu a fost ucis, dar bombele au rănit un polițist și unul dintre jucătorii lui Dortmund, internaţionalul spaniol Marc Bartra, de 26 de ani.

După ce, iniţial, au investigat inițial posibilitatea ca extremiștii sau activiștii islamici din extrema dreaptă și stângă să fie în spatele atacului, autoritățile au arestat o vineri o persoană suspectă despre care au spus că a fost motivată numai de lăcomie.

Este vorba despre Serghei W, potrivit The Associated Press. El a cumpărat 15.000 de așa-numite "opțiuni de vânzare" pentru acțiunile din Borussia Dortmund și a pariat că prețul acțiunilor echipei va scădea, potrivit procurorilor.

"Era de aşteptat o scădere semnificativă a prețului acțiunilor dacă un jucător ar fi fost grav rănit sau chiar ucis în urma atacului", au declarat procurorii, potrivit AP.

"Omul pare să fi vrut să comită o crimă din lăcomie", a declarat Ralf Jaeger, cel mai înalt oficial de securitate din stat. El a adăugat că suspectul spera să câștige astfel milioane de euro.

Alte stiri din Externe

Ultima oră