Un cutremur de 6,7 grade a lovit Turcia şi Grecia. Doi morţi şi sute de răniţi (VIDEO)

21 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Un cutremur de 6,7 grade a lovit Turcia şi Grecia. Doi morţi şi sute de răniţi (VIDEO)

Un cutremur puternic, produs în Marea Egee, a ucis cel puţin două persoane aflate pe insula grecească  Kos. Seismul, cu o magnitudine de 6,7 grade, a lovit vineri la ora 01.30,  în nord-estul insulei Kos, lângă coasta Turciei, şi s-a produs la o adâncime de 10 km.

Cutremurul a fost urmat de cel puţin 12 replici. Două persoane au murit pe insula grecească şi alte zeci au fost rănite grav. 70  de persoane au fost  spitalizate în Bodrum, Turcia. Mii de turişti au dormit afară de teama replicilor . Insulele Kos şi Rodos sunt cele mai afectate, relatează dailymail.co.uk.

 

 

 

Cele două persoane decedate, un bărbat de 22 de ani, din Suedia, și un altul de 39 de ani, din Turcia, au fost ucise după ce au fost zdrobite de un tavan prăbușit în  barul White Corner Club.

Un alt bărbat din Suedia și-ar fi pierdut  picioarele, a spus poliția.

Părți ale unei moschei istorice din orașul Kos s-au prăbușit și pe stradă, iar salvatorii căutau în această dimineață printre dărâmături eventuali supravieţuitori

Conform relatărilor presei, cutremurul a fost urmat de un mic tsunami, care a inundat câteva hoteluri din staţiunea turcă Marmaris. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră