Mama unuia dintre teroriștii de la Londra: Îmi este rușine să spun, și eu sunt mamă, și eu sufăr! (VIDEO)

08 Iun 2017
Mama unuia dintre teroriștii de la Londra: Îmi este rușine să spun, și eu sunt mamă, și eu sufăr! (VIDEO)

"Este imposibil să spun în acest moment ceva care să aibă sens", declară, Valeria Collina Kadhija, mama lui Youssef Zaghba, unul dintre autorii atacului terorist de la Londra, în cadrul unui interviu acordat BBC.

"Pot înțelege din propria mea tragedie, dar nu pot avea curajul să compar durerea mea cu a lor. E ca și cum mi-ar fi rușine să spun, și eu sunt mamă, și eu sufăr", spune aceasta gândindu-se la drama prin care trece familiile victimelor fiului său.

Valeria Collina este convertită la islam, poartă un văl, vorbind încet grupului de jurnaliști așezați în jurul său. 

"Cred că problemele fiului meu au început din 2016, Mi-a spus să plecăm în Siria, unde este islamul este pur. I-am spus că a înnebunit, că nu am nicio intenție să merg alături de el în Siria, și nici de altcineva, că mi-e bine în țara mea", povestește Valeria Collina Kadhija.

După ce Youssef Zaghba a fost oprit din drumul său către Siria la aeroportul din Bologna, poliția italiană a început să-l monitorizeze, transmițând informațiile pe care le dețineau și celorlalte servicii de informații, inclusiv celor britanice. 

"După incidentul de la aeroportul din Bologna i-am spus că trebuie să aibă o conduită perfectă. Că nu mai putea vizita site-urile ciudate pe care le urmărea pe internet și că nu se mai putea întâlni cu persoanele ciudate pe care le frecventa. Dar când ne-am întors la Londra...", continuă mama teroristului. În Londra,Youssef Zaghba a găsit de lucru la un canal de știri islamist.

Ultima dată au vorbit cu două zile înaintea comiterii atacului terorist, "a fost un telefon drăguț, am discutat normal", spune Valeria,

După ce a aflat de producerea atentatului de pe London Brigde, a încercat să ia legătura cu fiul său, dar nu a putut.

"Am trimis un prieten să-l caute, la locuința din Londra. În acel moment mi-era teamă că poliția l-ar putea asocia atacului comis și m-am gândit că din această cauză s-ar putea ascunde", continuă să povestească mama teroristului.

Marți, poliția a vizitat-o, informând-o că fiul său era unul dintre cei care comiseseră atacul.

Valeria Collina Kadhija este de acord cu decizia imamilor, care au hotărât să nu oficieze ceremonia de înmormântare a fiului său.

"Înțeleg că este drept și respectuos, să ofere un semnal puternic acelora care gândesc să facă fapte asemănătoare. Avem nevoie de un astfel de gest, dar presa acuză în continuare musulmanii că nu iau poziție în fața unor astfel de evenimente, Dar luăm!".

"E un lucru oribil. Nu ar fi trebuit să se întâmple și așa ceva trebuie să nu se mai petreacă vreodată. Și voi face tot ceea ce-mi stă în putere să previn astfel de evenimente. Trebuie să ne educăm tinerii ".

"It's a horrible thing. It shouldn't have happened and it should never happen again. And I'm going to do everything I can to prevent this. We need more education for young people.", she said, as distances herself from her son's actions.

Alte stiri din Externe

Ultima oră