Liderul istoric al extremei-drepte franceze, suspendat din partid de fiica sa. “Mi-e jenă că purtăm acelaşi nume”

05 Mai 2015
Liderul istoric al extremei-drepte franceze, suspendat din partid de fiica sa. “Mi-e jenă că purtăm acelaşi nume”
Liderul istoric al extremei drepte franceze, Jean-Marie Le Pen, a fost suspendat, luni, din Frontul Național (FN), a anunțat într-un comunicat partidul condus de fiica sa, Marine. Această îndepărtare a cofondatorului FN, al cărui președinte de onoare era în prezent, a fost decisă cu prilejul Biroului Executiv al formațiunii politice, convocat pentru a sancționa noile declarații polemice ale lui Jean-Marie Le Pen, făcute luna trecută, cu privire la Holocaust și imigrație.

Jean-Marie Le Pen, care este de asemenea membru al Parlamentului European, a reiterat la începutul lunii aprilie afirmațiile prin care definea camerele de gazare ca un “detaliu” al istoriei celui de-Al Doilea Război Mondial, care i-au adus o condamnare penală. El a luat apărarea “lumii albe” și a criticat de asemenea programul Frontului Național și anturajul lui Marine Le Pen.

Cea mai recentă provocare a fost în timpul tradiționalei manifestații de 1 Mai a FN de la Paris, când, deși nu era invitat, tribunul în vârstă de 86 de ani s-a urcat pe scena oficialilor pentru a saluta mulțimea, spre nemulțumirea fiicei sale, care se pregătea să susțină un discurs.

Ca reacţie la îndepărtarea sa din partid, Jean Marie Le Pen a declarat, potrivit BFM TV, că doreşte ca fiica sa să se căsătorească cât mai curând posibil, ca în felul acesta să îşi schimbe numele de familie. Pentru că lui îi este ruşine cu numele pe care îl poartă în comun. (M.C)

Alte stiri din Externe

Ultima oră