Colecția de artă contemporană Bistrița-Năsăud la București

04 Dec 2018
Colecția de artă contemporană Bistrița-Năsăud la București Galerie foto (2)

Peste 200 de artiști români vor expune peste 1000 de lucrări de pictură, sculptură, grafică,  ceramică, fotografie și artă video la București într-o amplă expoziție de artă contemporană, cu prilejul Centenarului României.

Expoziția BN CONNECTIONS va fi deschisă la Biblioteca Națională a României (Symposium și Euphoria, parter) în perioada 11 decembrie 2018 – 20 ianuarie 2019 (luni, miercuri, vineri, 08:00-18:00, marți și joi: 08:00-20:00). Intrarea este liberă.

Vernisajul va avea loc marți, 11 decembrie 2018, de la ora 18:30.

Proiectul este o inițiativă a Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și a Fundației Societatea de concerte Bistrița, în parteneriat cu Biblioteca Națională a României.

Lucrările expuse fac parte din colecțiile Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și ale Fundației Societatea de concerte Bistrița și au fost realizate cu ocazia simpozioanelor și taberelor de creație de la Bistrița, Colibița, Tihuța, Eforie Nord și Tescani, în perioada 1998-2018.

Expoziția BN CONNECTIONS este parte din proiectul Cucerirea Capitalei prin Cultură, finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale prin Programul Centenar.

Proiectul include și alte evenimente și acțiuni culturale, care vor avea loc în luna decembrie :

18 decembrie 2018, începând cu 19:00, la Muzeul Naţional al Literaturii Române (str. Nicolae Creţulescu, nr. 8) – Concert de muzică tradiţională susţinut de grupuri de colindători din localităţile Şieuţ, Poiana Ilvei, Sângeorz Băi şi colindători de pe Valea Ţibleşului;
Expoziţie de creaţie ţărănească: zadii şi ceramică (în spaţiile Muzeului Naţional al Literaturii Române);

28 decembrie 2018, începând cu 19:00, la Ateneul Român – Concert Extraordinar susţinut de Noua Orchestră Transilvană, dirijor David Crescenzi (Italia), solişti: Adela Zaharia – soprană, laureată a Marelui Premiu „Operalia”; Ştefan Pop – tenor, laureat al Marelui Premiu „Operalia”; Zoltan Nagy – bariton, solist al Operei de Stat din Viena; Alin Anca – bas, solist al Operei din Berlin. În program: arii din opere celebre.
 

Proiectul este susţinut de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale prin Programul Centenar.

Alte stiri din Expozitii

Ultima oră