Teolog - Asta e adevărata durere a lui Isus: cum arată lumea pentru care a vrut să moară

15 Apr 2017
Teolog - Asta e adevărata durere a lui Isus: cum arată lumea pentru care a vrut să moară

Într-un articol postat pe blogul său, teologul Ioan Florin Florescu reușește să miște mintea creștină într-un exercițiu în care Isus ar fi confruntat cu lumea în care trăim, zi de zi, un mesaj răscolitor înainte de Sfintele Paști. 

"Eu i-aș lua pe cei care se întrec în aceste zile să imite suferințele fizice ale Mântuitorului (sau doar să le exhibe ca obiect suprem de adorație) și i-aș pune trei ore într-o sală de cinema, să vadă Sieranevada, filmul lui Cristi Puiu. Vreți durerea lui Iisus? Uite, asta e adevărata durere a lui Iisus: cum arată lumea pentru care a vrut să moară.

Patimile Sale n-ar mai fi astăzi biciul și cuiele, ci să-L închizi într-un apartament de bloc și să-L pui să trăiască viețile noastre meschine. Să-L faci martor la toate ororile, prefăcătoriile și concediile noastre la mare. Să-L duci în bisericile unde ți se cere taxă de botez. Să-I arăți chipul papei pe monedele bătute de Vatican sau limuzinele și palatele „apostolilor" Săi. Să-L duci la slujbele cu predici fariseice și unde nu se mai împărtășește nimeni. Să-I arăți pe History documentare despre războaiele religioase și filme cu preoți care sfințesc tancuri și puști. Să-L lași o seară singur pe Facebook. Dar și după toate acestea El s-ar răstigni pentru noi a doua oară. Asta vreau să spun: gândul că a murit pentru noi ar trebui să fie mai dureros decât orice autoflagelare.” spune teologul pe blogul său. 

 

Alte stiri din Credinta

Ultima oră