Top 10 cele mai atractive aeroporturi din Europa

03 Iun 2015
Top 10 cele mai atractive aeroporturi din Europa
Enervant, plictisitor, interactiv sau comod? Fie că vrem sau nu trebuie să petrecem cel puțin o oră pe un aeroport înainte de a decola spre destinația dorită. Atunci când perioada de așteptare este mai lungă, calitatea serviciilor unui aeroport începe să conteze cu adevarăt.  

Institutul britanic de cercetare Skytrax a chestionat 13 milioane de pasageri din 112 țări pentru a realiza topul celor mai atractive aeroporturi din lume. Pasagerii au fost rugați să răspundă la 39 de întrebări legate de servicii și dotări pentru peste 550 de aeroporturi.

Revista germană Focus a întocmit lista celor mai bune 10 din Europa pe baza clasamentului mondial dat publicității de Skytrax.

Locul 10: London City Airport (LCY)

Număr anual de pasageri: 3,4 milioane

Este situat în inima Londrei, iar pasagerii au acces direct la cartierul de magazine din capitala Angliei. Mai mult, British Airways oferă un zbor direct ”business class-only” spre Aerportul International JFK din New York.


Locul 9: Madrid-Barajas (MAD)

Număr anual de pasageri: 39,7 milioane

Este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa, dar pasagerii adoră stilul și arhitectura sa. Putea ocupa un loc fruntaș, dacă mai mulți pasageri nu s-ar fi plâns de opțiunile limitate de mâncare.
 

Locul 8: Koln Bonn Airport (CGN)

Număr anual de pasageri: 9,1 milioane

În acest caz, pasagerii s-au declarat atrași de arhitectura modernă și de terminalele curate și practic amenajate. Situat la 15 kilometri de Koln, aeroportul de casă al companiei Germanwings a fost inclus în top înaintea tragediei din martie.
 

Locul 7: Helsinki-Vantaa (HEL)

Număr anual de pasageri: 15,3 milioane

Aeroportul din capitala Finlandei se remarcă printr-o galerie de artă, un muzeu al aviației, o terasă cu o vedere superbă și un stand de schimb de cărți. Aeroportul este agreat în special de compania de casa Finnair, dar și de Norwegian Air.


Locul 6: Kopenhagen-Castrup (CPH)

Număr anual de pasageri: 24,1 milioane

Pasagerii s-au declarat încântați de curățenia din toalete, dar și de indicatoarele foarte practice. Aeroportul reprezintă un nod important în nordul Europei și este frecventat în special de Scandinavian Airlines și Norwegian Air.


Locul 5
: Frankfurt Airport (FRA)

Număr anual de pasageri: 58 milioane

Al treilea cel mai frecventat aeroport din Europa reprezintă ”acasă” pentru compania germană Lufthansa, aici staționând zilnic 270 de aeronave ale companiei. Pasagerii s-au declarat încântați de transferul deloc complicat dintre terminale, dar și de posibilitățile aproape nelimitate de cumpărături și mâncare. Un punct negativ îl reprezintă timpul de așteptare la controlul pașapoartelor.
 

Locul 4: Amsterdam Schiphol (AMS)

Număr anual de pasageri: 52,6 milioane

Aeroportul de casă al companiilor KLM, Transavia și Delta este recunoscut pentru varietatea mare de activități. Pasagerii de transfer pot citi o carte în liniște într-o bibliotecă special amenajată.
 

Locul 3: London Heahtrow (LHR)

Număr anual de pasageri: 72,4 milioane

Este considerat cel mai frumos aeroport al Londrei, capitala europeană cu cinci puncte de decolare. Chiar dacă se află într-un proces de renovare, Skytrax a cotat terminalul 5 ca fiind cel mai frumos din lume. Este și aeroportul de casă al companiilor British Airways și Virgin Atlantic.


Locul 2: Flughafen Zurich (ZRH)

Număr anual de pasageri: 24,9 milioane

Pentru pasagerii cu o pauză de așteptare mai lungă, aeroportul oferă posibilitatea de a închiria biciclete sau Inline-Skates, dar și o excursie la muzeul transporturilor din Luzerna.


Locul 1: Flughafen Munchen (MUC)

Număr anual de pasageri: 38,7 milioane

Pentru al doilea an consecutiv aeroportul din Bavaria este lider în Europa. Varietatea de servicii oferite de aeroport, de la asistență medicală până la sală de fitness, cosmetică, frizer sau chiar teren de minigolf, nu poate fi egalată în Europa. (I.D)

 

 

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră