Guvernul peruan limitează accesul la Machu Picchu

20 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Guvernul peruan limitează accesul la Machu Picchu

A fost odată un loc îndepărtat și puțin cunoscut al lumii. Dar, de la apariția turismului mondial, Machu Picchu a devenit o victimă a propriului succes, cu oficialii locali, care încearcă să gestioneze numărul de vizitatori cu bilete programate online, relatează dailymail.co.uk.

Ministerul Culturii din Peru va implementa un nou sistem de autorizare, care va limita accesul turistic la Machu Picchu, de la 1 iulie.

Tratat ca parc tematic, prin acest nou sistem toţi turiştii trebuie facă rezervări online de pe site-ul oficial Machu Picchu sau prin intermediul unui operator de turism cu sediul în Regatul Unit sau în Peru.

Vizitatorii vor avea două perioade de intrare, dimineața între orele 6.00-12.00 sau după-amiaza, între orele 12.00 și 17.30. Cei care doresc să rămână peste zi trebuie să cumpere două bilete, unul pentru dimineață și unul pentru după-amiază.

Un ghid oficial de la Machu Picchu va fi, de asemenea, obligatoriu, pentru grupurile de maxim 16 persoane. Decizia vine la zece ani după ce cetatea antică a fost declarată pentru prima dată "o nouă minune a lumii", care a generat un interes enorm pentru călătorii din întreaga lume.

În 2008, UNESCO și guvernul peruán ​​au convenit ca sit-ul să nu fie vizitat de mai mult de 2500 de persoane pe zi.

Din cauza lipsei de gestionare a situațiilor de urgență, a accesului rutier limitat de la Santa Maria și Santa Teresa și a instalațiilor pentru deșeuri slab gestionate, creșterea numărului de turiști ar putea fi foarte periculoasă.

În 2014, 1,1 milioane de oameni au urcat la Machu Picchu.

Din fericire, o membra a LATA Journey Latin America crede că Machu Picchu va rămâne la fel de popular cu noul sistem - și va permite autorităților să gestioneze îndeaproape împrejurimile sit-ului.

Tony Mason, CEO al Asociației Americane de Călătorii din America, a declarat că  "Machu Picchu este unul dintre cele mai importante sit-uri turistice din Peru, atrăgând milioane de vizitatori în fiecare an. Anticipăm că noul sistem introdus de Ministerul Culturii va reglementa fluxul de călători care intră în sit și va contribui la păstrarea autenticității acestei comori naționale.

Acest nou sistem subliniază importanța turismului în Peru, precum și eforturile depuse de guverne pentru îmbunătățirea experienței vizitatorilor. Aș dori să subliniem că biletele de intrare din Machu Picchu rezervate prin vechiul sistem de vizite, în perioada iulie-decembrie 2017, vor fi onorate".

 

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră