Morgan Freeman, acuzat de hărţuire sexuală şi de comportament deplasat

24 Mai 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Morgan Freeman, acuzat de hărţuire sexuală şi de comportament deplasat Galerie foto (2)

I-a venit şi lui rândul. Celebrul Morgan Freeman, la cei 80 de ani ai săi, este acuzat de hărţuire sexuală şi comportament deplasat, anunţă CNN în exclusivitate, preluat de BFM TV.

Şaisprezece persoane au depus mărturie. Opt îl acuză pe Morgan Freeman de comportament deplasat, celelalte au depus mărturie în legătură cu actele sale, scrie BFM TV.

În cadrul unei anchete realizate de CNN, 16 persoane au discutat cu jurnaliştii postului american despre comportamentul adoptat de Morgan Freeman pe platourile de filmare. Dintre ele, opt femei au spus că au fost fie hărţuite sexual, fie victime ale comportamentului neadecvat al starului hollywoodian. Celelalte opt persoane au afirmat că au asistat la astfel de scene în care era implicat Morgan Freeman.

O tânără asistentă de producţie care a lucrat la filmările pentru "Going In Style", o comedie din 2015 ai cărei protagonişti sunt Morgan Freeman, Michael Caine şi Alan Arkin, a spus că a fost nevoită să suporte în mod constant pe platoul de filmare din partea actorului american o serie de atingeri nedorite şi comentarii despre îmbrăcămintea ei.

Ea mai spune că Morgan Freeman făcea comentarii şi despre modul în care era îmbrăcată, o atingea cu palmele în regiunea lombară şi îi făcea uneori masaj în zona inferioară a spatelui. "A încercat să îmi ridice fusta şi m-a întrebat dacă purtam lenjerie intimă", a dezvăluit ea. "Alan a comentat apoi ceva şi i-a cerut să se oprească. Morgan s-a speriat foarte tare şi nu mai ştia ce să spună", a adăugat tânăra.

Comportamentul prezumtiv indecent al starului american s-ar fi extins dincolo de perioada filmărilor pentru comedia "Going In Style". O reprezentantă de top a echipei de producţie a filmului "Now You See Me", un film din 2012 în care a jucat Morgan Freeman, a raportat un comportament similar al actorului. Ea afirmă că Freeman a agresat-o sexual, dar şi pe alte asistente, făcând anumite comentarii despre trupurile lor.

Femeile care l-au acuzat pe Morgan Freeman de hărţuire sexuală şi comportament nepotrivit au lucrat cu actorul american atât pe platourile de filmare, cât şi în cadrul companiei sale de producţie cinematografică, Revelations Entertainment.

Ele spun că au fost nevoite să îşi schimbe felul de a se îmbrăca atunci când ştiau că Freeman urma să se afle în preajma lor, deoarece doreau să evite un astfel de comportament.

Toate reclamantele au spus că nu au depus plângere împotriva actorului, iar cele mai multe dintre ele au declarat că nu au făcut acest lucru deoarece se temeau să nu îşi piardă locurile de muncă.

Morgan Freeman a înfiinţat compania Revelations Entertainment în colaborare cu Lori McCreary în anul 1996. Printre creaţiile acestei companii se numără filme precum "Invictus", "Along Came a Spider" şi serialul TV "Madam Secretary", difuzat de postul ABC.

Foşti angajaţi ai companiei au spus că studioul menţionat era un mediu de lucru "toxic". Şase foste angajate de la Revelations Entertainment au spus că au asistat la astfel de comportamente din partea starului american, inclusiv la comentarii cu tentă sexuală şi "atingeri nesolicitate".

Una dintre fostele angajate a spus că atunci când l-a întâlnit pentru prima oară pe Morgan Freeman, pe platourile de filmare de la "Through the Wormhole", actorul a privit-o "de sus în jos" şi apoi i-a adresat următoarea întrebare: "Ce părere ai despre hărţuirea sexuală?".

Reacţia lui Morgan Freeman

Actorul a reacţionat prin intermediul purtătoarei sale de cuvânt, într-un comunicat, în care afirmă că oricine îl cunoaşte sau a muncit alături de el ştie că nu este unul capabil să ofenseze intenţionat sau să pună intenţionat pe cineva într-o situaţie jenantă. "Îmi cer scuze faţă de oricine s-a simţit jenat sau nerespectat, nu a fost asta intenţia mea. Niciodată", spune actorul în comunicat.

Morgan Freeman a fost căsătorit cu Jeanette Adair Bradshaw între perioada 1967-1979. Actorul s-a căsătorit în 1984 cu Myrna Colley-Lee, de care a divorţat în 2010.

Morgan Freeman este unul dintre cele mai renumiţi actori de la Hollywood, cu o carieră care se întinde pe durata a cinci decenii.

Rolurile principale pe care le-a interpretat în filme precum "Driving Miss Daisy" şi "Shawshank Redemption" la sfârşitul anilor 1980 şi începutul anilor 1990 l-au transformat într-o celebritate de talie mondială.

A câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru interpretarea sa din filmul "Million Dollar Baby" (2004) şi a primit alte patru nominalizări la premiile Academiei de film americane. Şi-a împrumutat vocea pentru mai multe producţii, inclusiv în calitate de narator al unor documentare premiate cu Oscar, precum "The Long Way Home" şi "March of the Penguins". El apare inclusiv în reclame, cum ar fi cea pentru compania aeriană Turkish Airlines.

UPDATE

Sindicatul actorilor americani (SAG) a anunţat că reconsideră premiul pentru întreaga carieră acordat lui Morgan Freeman, după acuzaţiile de hăţuire sexuală făcute la adresa actorului.

cuzaţiile sunt, în opinia organizaţiei, „devastatoare” şi „în contradicţie cu toţi paşii pe care îi facem să asigurăm un mediu sigur de lucru pentru profesioniştii din industrie”, potrivit The Hollywood Reporter.

„Orice acuzat are dreptul să se apere, însă este punctul de plecare pentru noi să credem vocile curajoase care au semnalat incidente de hărţuire”.

 

Alte stiri din Film

Ultima oră