Ministerul Sănătăţii: Mulţi bebeluşi sunt expuşi riscului de boli grave pentru că nu sunt vaccinaţi

09 Noi 2016 | scris de Magda Marincovici
Ministerul Sănătăţii: Mulţi bebeluşi sunt expuşi riscului de boli grave pentru că nu sunt vaccinaţi

Potrivit comunicatului MS, publicat miercuri, campania “Vaccinurile salvează vieți” are două componente: clipul video cu actorul Victor Rebengiuc, care subliniază importanţa vaccinurilor pentru prevenţia unor boli care pot afecta grav sănătatea sau chiar viaţa oamenilor; informarea, prin noua pagină web dedicată vaccinării: desprevaccin.ro.

Pagina web prezintă informații despre beneficiile imunizării, Programul Naţional de Vaccinare, precum și mărturiiale unor personalități publice care și-au vaccinat copiii. De asemenea, sunt prezentate în detaliu vaccinurile adesate copiilor și adulților. Pagina desprevaccin.ro își propune să devină principala sursă de informare pentru toți cei care vor să afle informații cuprinzătoare și sigure despre vaccinurile esențiale folosite în România.

Specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică au descoperit că, în cazul copiilor de 12 luni, acoperirea vaccinală este sub 81% pentru toate antigenele vaccinale, în timp ce ţinta recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este de 95%. De asemenea, 15% dintre copii au fost incomplet vaccinaţi în raport cu vârsta, din două motive – refuzul şi neprezentarea.

În privința stocurilor de vaccin, Ministerul Sănătății a achiziționat și a repartizat către direcțiile de sănătate publică 364.000 de doze de ser BCG.

Din vaccinul hexavalent au fost achiziționate și distribuite 255.000 de doze, iar în acest moment este în derulare licitația pentru achiziția unor noi cantități. Vaccinul ROR este în stocuri suficiente (aproximativ 300.000 de doze).

Ministerul Sănătății a achiziționat și 500.000 de doze de vaccin gripal. În perioada următoare, vor fi demarate procedurile de licitație pentru vaccinurile hepatitic B, tetravalent și pneumococic.

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră