Mii de morse eşuate pe plajele din Alaska din cauza topirii gheţarilor

29 Aug 2015
Mii de morse eşuate pe plajele din Alaska din cauza topirii gheţarilor
Miile de morse de pe plajele din Alaska nu s-au adunat pentru plăcerea de a fi grupate unele cu altele, ci pentru că gheţarii se topesc din cauza încălzirii globale. Acest fenomen a început din 20 august şi este vizibil în apropierea satului de la Point Lay din Alaska. Asemenea fenomene au mai avut loc, dar pentru prima dată la această dată a anului. Aproximativ 35.000 de morse s-au grupat pe plajă, anul trecut, potrivit Serviciului pentru pescuit şi natură al Guvernului american.

Dacă de această dată au eşuat mai puţine morse, totuşi este periculos, întrucât cea mai mică mişcare poate crea panică printre morse. Ele sunt foarte sensibile la zgomotele motoarelor avioanelor care zboară la altitudini mici şi se pot rostogoli în afara plajelor, avertizează în Guardian, purtătorul de cuvânt al Serviciului pentru pescuit şi natură. Este motivul pentru care autorităţile americane au cerut piloţilor să nu zboare aproape de aceste animale extrem de sensibile.

În prezent, perioada « fără gheaţă » este de aproximativ o lună în această regiune a globului. Dar experţii sugerează că această perioada s-ar putea prelungi la patru sau cinci luni, indică specialiştii citaţi de site-ul Slate.com. 

Alte stiri din Vremea

Ultima oră