Vrei sa-i faci un cadou de 1 iunie? Iată cum arată topul celor mai bune biciclete pentru copii!

18 Mai 2015
Vrei sa-i faci un cadou de 1 iunie? Iată cum arată topul celor mai bune biciclete pentru copii!
Bicicleta il face pe copil mai curajos. Generatia urmatoare de ciclisti merita tot ce e mai bun. Din fericire, pe piata exista multe optiuni. Iata cateva dintre ele:

Trek Fuel EX Jr
Versiunea sa pentru adulti se numeste Fuel EX si a fost una dintre cele mai de success bicicletele ale celor de la Trek. Pentru varianta destinata celor mici, producatorul a dezvoltat o geometrie unica, astfel incat sa se tina cont de greutatea si inaltimea copilului. In plus, sistemul de franare este facut pentru “kinderi”, astfel incat sa nu apara surprize. Acest model va fi lansat luna viitoare.

Trek Farley 24
Este bicicleta care vine cu cele mai noi imbunatatiri. Inginerii companiei producatoare au ales roti de 24, fata de cele 20 folosite pana acum, deoarece au simtit ca o roata mai mare inseamna o plimbare mai lina chiar si pentru un copil. Bicicleta va fi disponibila pe piata in luna octombrie a acestui an, la timp pentru a face cateva ture curajoase inaintea iernii.

Cleary Owl Singlespeed
Daca sunteti in cautarea unei biciclete care sa va pregateasca copilul pentru cursele nebunesti de mai tarziu, atunci Cleary Owl Singlespeed este cea mai buna alegere. Rotile sunt de 20, are doar o singura treapta de viteze si e gata pentru orice. Poate fi utilizata atat la free-style, dar si in drum spre scoala ori la plimbarile in aer liber. Saua, ghidonul si toate celelalte piese sunt special construite pentru copii.

Kona Shred 20
Kona a uimit pe toata lumea in acest an. Producatorul a preferat sa atace piata cu modele pentru copii, astfel incat sa pregateasca viitoarele generatii de biciclisti. Compania are produse pentru orice copil, cea mai mare bicicleta din acest sector avand roti de 24. Shred 20 este o bicicleta numai buna de mers cu ea pe teren accidentat. Se adreseaza celor cu varsta intre 5 si 8 ani, franele sunt pe disc, are sapte viteze si se prezinta intr-o schema larga de culori. Bicicleta arata ca o miniature a uneia pentru adulti si nu se adreseaza amatorilor de free-style.

Kona Stinky 24
Nu toti cei mici prefera Shred 20, ci vor mult mai mult, vor sa fie la acelasi nivel cu adultii. Pentru asta exista Stinky 24, modelul cu roti de 24 al celor de la Kona si care dispune de o suspensie atat de puternica incat atrage orice copil. Modelul de acum este insa mai simplu decat versiunile anterioare. Trenul de rulare este de la Shimano, iar furca a fost luata de la RockShox.

Islabikes Creig 24 - 26
Islabikes este un brand care produce numai biciclete pentru copii. Compania straluceste prin dragostea pe care o arata fata de micile detalii. Isla Rowntree este o femeie miniona si a inceput sa faca biciclete mici pentru ca stie cat de greu este sa gasesti o bicicleta care sa ti se potriveasca. Produsele celor de la Islabikes pornesc de la biciclete pentru cei care d-abia merg in picioare pana la un spectaculos hardtail de 26 pe care unii adulti l-ar putea considera chiar un mountain bike numai buni pentru ei. Linia Creig are roti si de 24, dar si de 26. A fost conceputa pentru plimbarile celor mici pe trasee accidentate. Cadrul este din aluminiu, iar furca este una reglabila, frana este hidraulica, iar schimbatorul ofera 10 viteze diferite. Manerele si saua au fost special proiectate pentru copii.

Norco Fluid 4.3
Nu este o bicicleta pentru copii, ci doar o versiune in miniatura a popularulei Fluid. Are dubla suspensie, furca este de la RockShox si fac din aceasta bicicleta una care se adreseaza riderilor seriosi, cel care isi doresc sa faca o cariera in lumea ciclismului. Datoria dimensiunilor nu veti fi nevoit sa o schimbati atat de repede, chiar daca cel mic o sa creasca.

Commencal Supreme 20 – 24
Versiunea cu roti de 20 este un singlespeed, dar ii puteti adauga fara probleme un schimbator daca doriti acest lucru. Furca de pe fata se numeste Alpha Kids, in vreme ce de spate se ocupa RockShox Monarch R ce dispune de setari personalizate. Modelul cu roti de 24 are cadrul construit pe baza regulilor folosite la modelele de enduro. Bara are o grosime de 140 de milimetri. Suspensia X Fusion este setata sa faca fata doar celor mici si contine setari speciale pentru copii.

Transition Ripcord
Are roti de 24 si dubla suspensie, astfel incat este gata sa raspunda asa cum trebuie in fata oricarui traseu. A fost proiectata ca o bicicleta confortabila si usor de manevrat. Dispune de un schimbator de viteze cu noua trepte.

Lil Shredder Prodigy si Phenom
Prodigy este considerata drept cea mai adaptabila bicicleta de pe piata. Poate fi folosita atat cu roti de 16, cat si cu roti de 20, astfel incat copilul dumneavoastra sa poate creste cu aceeasi bicicleta. A fost construita pentru a se acomoda usor pe orice traseu. La cerere, bicicleta poate fi achizitionata ca un singlespeed. Phenom este sora mai mare a lui Prodigy. Are suspensie dubla si jante de 24 si este gata oricand pentru un traseu de coborare cat se poate de spectaculos. Prodigy si Phenom pot fi cumparate gata asamblate, dar Lil Shredder este gata si pentru biciclete personalizate.

Spawn Cycles Savage 2.0 20 si Shojo 24
Daca va doriti ca al dumneavoastra fecior sa foloseasca o bicicleta cum nimeni nu mai are pe munte sau in cartier, atunci Spawn Cycles Savage este solutia. Vorbim despre un brand mai putin cunoscut. Schemele sale de culori sunt luminoase si distractive, iar logo-ul destul de tare. Dar bicicleta in sine nu este facuta doar pentru spectacol sau fanfaronada. Savage 2.0 are un cadru de aluminiu, furca este Spinner Air, iar franele hidraulice sunt Tektro Draco. Schimbatorul de viteze este SRAM si are sapte trepte. Asta este bicicleta pentru cei mici. Spawn Cycles are ceva si pentru cei de la 8 la 12 ani. Cadrul este din acelasi material precum sora mai mica, la fel si furca, franele sau schimbatorul de viteze.

Specialized Fatboy 20 – 24
Bicicletele cu roti foarte groase continua sa creasca in popularitate, iar Specialized are doua modele, cu roti de 20 si cu roti de 24. Daca locuiti pe Litoral si doriti sa pedalati pe plaja sau daca nu renuntati la bicicleta nici atunci cand ninge, copilul dumneavoastra va fi bucuros sa foloseasca Specialized Fatboy, indiferent de model. Fatboy 24 are cadru de aluminiu, iar schimbatorul de viteze SRAM are 4 trepte. Fatboy 20 nu este altceva decat modelul mai mic. In rest, are aceleasi componente.

Felt F24X
Daca fiului dumneavoastra ii plac traseele si descurca foarte bine pe teren denivelat, atunci o bicicleta precum Felt F24X are putea fi solutia. Asta pentru ca are atitudine de bicicleta pentru adulti si este considerata bicicleta de curse a celor mici. Cadrul este de aluminiu, iar furca din carbon. Franele asigura un control cat se poate de bun.  

Alte stiri din Sport

Ultima oră