Turul Franței, gaură de un milion de lire sterline

28 Sep 2015
Turul Franței, gaură de un milion de lire sterline
Anul trecut, startul Marii Bucle a avut loc in Marea Britanie. Regiunea Yorkshire s-a ales cu o paguba de un milion de lire sterline. Un milion de lire sterline au pierdut britanicii, cea mai mare problema reprezentand-o materialele promotionale in valoare de 750.000 de lire care nu au fost vandute.

Agentia de turism Welcome to Yorkshire (WTY) s-a ocupat de promovarea si organizarea tuturor evenimentelor ce au fost legate de startul Turului Frantei din 2014, dar in urma unui audit efectuat recent s-a stabilit ca afacerea nu a fost una tocmai profitabila. Mai mult decat atat, bugetul pentru primele doua etape a fost depasit cu 241.000 de lire sterline. Si asta nu e tot. Welcome to Yorkshire mai are de platit inca 310.000 de euro catre ASO, organizatorul Marii Bucle.

Autoritatile locale din Yorkshire au stabilit sa ofere un ajutor in valoare de 200.000 de lire sterline pentru WTY. In ciuda faptului ca agentia de turism care s-a ocupat de organizare a iesit in paguba, in localitatile din Marea Britanie prin care a trecut anul trecut Turul Frantei s-a observat o crestere economica insemnata. 2,3 milioane de spectatori au adus incasari de 102 milioane de lire sterline. Welcome to Yorkshire nu se panicheaza si doreste ca in viitorul apropiat la Leeds sa se desfasoare Campionatul Mondial de Ciclis.  

Alte stiri din Sport

Ultima oră