Steaua poate câștiga titlul de campioană la "masa verde"!

22 Mai 2015
Steaua poate câștiga titlul de campioană la
Un gest nesăbuit și o încălcare a regulamentului pot influența incredibil deznodământul luptei pentru titlu din acest sezon în Liga 1. Suspendat două luni și amendat cu 14.600 de lei de către Comisia de Disciplină după incidentele de la meciul cu Pandurii Tg. Jiu (câștigat cu 2-1, pe teren propriu), delegatul liderului la zi al campionatului, ASA Tg. Mureș, Virgil Lăcătușu a încălcat regulamentul. Acesta interzice oricărei persoane sancționate să pătrundă în incinta spațiului de joc, vestiare și așa mai departe pe durata ispășirii pedepsei.

Cu toate acestea, la meciul cu Petrolul, disputat la Târgu Mureș, oficialul ardelenilor n-a ținut cont de punctul 85 din regulamentul disciplinar și a pătruns pe teren pentru a celebra victoria cu 1-0 obținută de echipa sa. La articolul 85 din regulamentul disciplinar se stipulează că "neexecutarea pedepsei atrage sancționarea cu scăderea a 6-15 puncte cluburilor care permit accesul în stadion persoanelor cărora li s-a aplicat sancțiunea interzicerii accesului în arenă, indiferent de apartenența la un club a celor sancționați".

În mod normal, cazul urmează să facă obiectul unei sesizări a Ligii Profesioniste de Fotbal, iar acest lucru ar putea provoca un nou scandal de proporții în fotbalul românesc. Bineînțeles, pentru că legile românești au mari "ferestre", gruparea ardeleană ar putea, de exemplu, să inventeze un document antedatat, prin care delegatul Lăcătușu ar fi fost demis în perioada anterioară sau să apeleze la alte inginerii similare.
În capturile video obținute de la Digisport, postul care deține drepturile tv, Virgil Lăcătușu poate fi regăsit în două momente. Bătând palma cu atacantul  petrolist Victoraș Astafei, despre care oamenii de fotbal s-au întrebat cât de corect și-a apărat șansele, chiar lângă linia de margine din apropierea tunelului de acces al jucătorilor și îmbrățișându-se cu o altă persoană pe teren. De menționat că Lăcătușu ține în mâna o mapă de culoare roșie. 

Alte stiri din Sport

Ultima oră