Papa Francisc :O rugăciune pentru securitatea rutieră şi pentru Schumi

15 Ian 2016 | scris de Magda Marincovici
Papa Francisc :O rugăciune pentru securitatea rutieră şi pentru Schumi


„Securitatea rutieră este o cruciadă”
Jean Todt, actualul preşedinte al FIA, s-a concentrat pe misiunea care i-a fost încredinţată de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), în sensul sensibilizării oamenilor în privinţa spinosului subiect al securităţii rutiere. Ideea a fost de a-l convinge pe Suveranul Pontif să participe la campania lansată de ONU. Cu această ocazie, Jean Todt a profitat de ocazie pentru a-i vorbi Suveranului Pontif despre Michael Schumacher.

500 de copii ucişi, zilnic, în accidente rutiere
Papa este cea mai emblematică persoană din lume. L-am informat despre faptul că 500 de copii mor zilnic pe arterele rutiere, că 20.000 de copii sunt răniţi zilnic. Această realitate l-a impresionat şi emoţionat mult, povesteşte Todt, la microfonul Radio Vatican.

Todt a avut privilegiul de a face câteva fotografii şi de a lansa mesaje întregii lumi: puneţi-vă centura, casca, nu vorbiţi la telefon când conduceţi, respectaţi limitele de viteză, nu conduceţi dacă aţi băut alcool, toate cu semnătura Pontifului. Todt a fost întrebat dacă a abordat cu Suveranul Pontif subiectul scandalului Volkswagen. Todt a răspuns că nu, în schimb, a spus el, am vorbit despre Michael Schumacher şi Papa Francisc ne-a promis că se va ruga în mod special pentru acesta.

Alte stiri din Sport

Ultima oră