Norocul lui Guardiola. Manchester City a fost eliminată de Real Madrid

05 Mai 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Norocul lui Guardiola. Manchester City a fost eliminată de Real Madrid

 

Ajunsă,surprinzator,în semifinalele Ligii Campionilor, Manchester City a fost eliminată de Real Madrid după un 0-0 in Anglia şi un 0-1 aseară,la Madrid.

City nu a jucat mai nimic,e de mirare că a ajuns până în aceasta fază dar nici Realul nu a impresionat. Eliminarea celor de la City reprezintă,cinic vorbind,o veste bună pentru antrenorul lui Bayern. Când a venit la echipa bavareză, Pep Guardiola a preluat Bayern-ul din postura de campioană a Europei. Echipa, antrenată pe atunci de Jupp Heynckes ,a câştigat finala în faţa celor de la Borussia Dortmund,scor 2-1, după ce în semifinale eliminase Barcelona cu un scor de neimaginat-4-0 acasa,3-0 la Barcelona.

Pe atunci,în 2013,Guardiola îsi luase un an de pauză dar se întelesese deja cu clubul bavarez pentru un contract de trei ani. Adevarul este că si Heinckes anunţase că se retrage de la Bayern,era o perioadă cand echipa nu mergea şi nimeni nu se gândea că va fi în stare să castige trofeul de campioană a Europei. S-a întamplat,totuşi, Heinckes a dat semne că ar dori să mai rămâna dar contractul cu Guardiola fusese deja semnat şi facut public. Au fost momente ceva mai delicate, Guardiola a venit la Munchen ,a câstigat Bundesliga de trei ori dar a ratat de fiecare dată Liga Campionilor-şi ca eşecul să fie si mai dureros,Bayern a capotat numai în faţa unor echipe spaniole.

Guardiola merge din vara la Manchester City şi exista riscul ca povestea cu Bayern să se repete. Până ieri, părea plauzibilă ipoteza în care City putea câştiga trofeul Ligii Campionilor din acest an. O variantă în care Guardiola ar fi preluat o echipă campioană a Europei iar antrenorul câştigator-Pellegrini,adica-demis.

De data aceasta Guardiola a avut noroc, City arată ca o echipă mediocră iar catalanul a scăpat de o situaţie imposibilă.

Alte stiri din Sport

Ultima oră