Motivul pentru care avem un fotbal atat de slab în România

01 Iun 2015
Motivul pentru care avem un fotbal atat de slab în România
Se vorbeste tot mai mult despre calitatea slaba a fotbalului romanesc. Este corect, nu exista jucatori buni, nu mai sunt antrenori cu personalitate, iar investitorii nu vor sa mai arunce cu bani pentru ca fotbalul inseamna, mai nou, puscarie! Nimeni nu spune insa nimic despre slaba organizare. Aseara s-a incheiat sezonul 2014-2015, iar la 8 iulie, adica fix peste cinci saptamani, se va deschide sezonul urmator.

Federatia Romana de Fotbal a anuntat ca Supercupa Romaniei va avea loc pe Stadionul Farul din Constanta. Fata in fata se vor afla Steaua Bucuresti si ASA Tg. Mures, adica echipele care s-au luptat pentru titlul de campioana pana in ultima etapa a sezonului. Ideea unui meci pe Litoral, in plin sezon estival, este excelenta, chiar daca echipa locala de fotbal se zbate in anonimat, fiind cea mai slaba din Seria B1. Insa fotbalul nu este doar despre suporteri, ci si despre jucatori.

Oricarui antrenor din lumea asta ii este imposibil sa faca un program sanatos de pregatire intr-un timp atat de scurt. Dupa Supercupa de la 8 iulie, trei zile mai tarziu vor avea loc meciurile primei etape de campionat. Practic, doar sase saptamani vor avea la dispozitie echipele pentru a fi gata la startul Ligii I.

La italieni, de exemplu, pauza de vara este de vreo trei luni, timp in care echipele mari se pregatesc cand prin Asia, cand prin Statele Unite. La fel se intampla si cu cele din Spania, Franta, Germania sau Anglia. La noi, ca la nimeni. Jucatorii, care oricum au o valoare indoielnica, sunt suprasolicitati, motiv pentru care nu trebuie sa ne mai mire deloc faptul ca intrecerea interna nu mai ofera un fotbal spectaculos. In plus, daca ii dai romanului sau oricarui alt microbist fotbal pe toata durata anului e normal sa apara o senzatie de saturatie la fel ca cea intalnita in sezonul 2014-2015 al Ligii I.

Alte stiri din Sport

Ultima oră