Liga I: FCSB - Astra Giurgiu 3-0, în play-off

06 Apr 2017
Liga I: FCSB - Astra Giurgiu 3-0, în play-off

FCSB (fostă FC Steaua) a urcat pe primul loc în Liga I de fotbal, după ce a învins joi seara campioana Astra Giurgiu cu scorul de 3-0 (3-0, pe Arena Națională din București, în etapa a patra a fazei play-off.

Vicecampioana a tranșat practic soarta partidei în prima jumătate de oră, când atacantul Denis Alibec, venit iarna aceasta de la Astra, a reușit o dublă (10 — penalty, 27) și a pasat decisiv pentru golul al treilea, marcat de Florin Tănase (32), relatează agerpres.ro.

FCSB a deschis scorul în urma unui penalty acordat după ce fundașul Geraldo (ex-Steaua) l-a ținut evident în suprafața de pedeapsă pe Marko Momcilovic. Alibec a transformat cu siguranță, iar apoi antrenorul oaspeților, Marius Șumudică, și-a chemat jucătorii la marginea terenului pentru a-i îmbărbăta.

Niță a fost la post la reluarea lui Takayuki Seto (25), după care ''roș-albaștrii'' și-au majorat avantajul, prin același Alibec, scăpat singur spre poartă după un luft al lui Cristian Săpunaru la mingea trimisă în adâncime de Florin Tănase (27). 

Al treilea gol al gazdelor s-a marcat după fază foarte spectaculoasă, Alibec pasând prin procedeul tehnic denumit ''rabona'' lui Tănase, aflat în careu, care a marcat fără probleme.

FCSB trebuia să primească penalty în minutul 41, pentru un fault evident comis de portarul Plamen Iliev asupra lui Eddy Gnohere. 

Astra a încercat să revină după pauză, și-a creat câteva ocazii de gol, dar nu a reușit să marcheze. Denis Alibec și Ovidiu Popescu a fost schimbați în prima repriză, din cauza unor accidentări.

În sezonul regulat, cele două echipe și-au împărțit victorii, fiecare învingând cu 1-0 pe teren propriu. Astra nu a câștigat niciun meci din play-off, înregistrând un egal și trei eșecuri. FCSB a câștigat cele trei meciuri de acasă și a pierdut unul în deplasare. 

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră