Liga Campionilor.Norocul rămâne la Madrid.Două finale în sferturi

17 Mar 2017 | scris de Radu Popescu
Liga Campionilor.Norocul rămâne la Madrid.Două finale în sferturi

Tragerea la sorţi pentru sferturile Ligii Campionilor oferă un program mai mult decît specatculos.

În primul rînd două confruntări care pot fi considerate adevărate finale:BayernMunchen-Real Madrid şi Juventus-Barcelona. Urmează apo un meci echilibrat, cu două revelaţii ale actualei ediţii:Borussia Dortmund-Monaco.

Şi, în final, o partidă care la prima vedere arată că Simeone e un norocos:Atletico Madrid-Leicester.

La cald,e de observat că Real şi Barcelona vor juca meciurile retur acasă,ceea ce poate fi,într-un anumit context,un avantaj.Dacă pînă acum se vorbea că Real Madrid este întotdeauna echipa norocoasă la tragerile de sorţi-pica cu echipa cea mai slab cotată-iată că norocul rămîne la Madrid,acolo unde Atletico va juca cu Leicester-ul lui Shakespeare-totuşi,o formaţie cu mult sub valoarea formaţiei spaniole.

Ca un fapt picant, Ancelotti se reîntoarce pe Santiago Bernabeu ca adversar al formaţiei pe care a condus-o la cîştigarea Ligii Campionilor-meci dificil pentru Real, mai ales că Bayern pare a fi cea mai în formă echipă din actuala fază a competiţiei.

Dortmund şi Monaco sunt cele două ambiţioase ale Ligii Campionilor,dornice să mai ştirbească din gloria granzilor Europei. Cert este că una dintre ele va ajunge în semifinale,foarte aproape de marea consacrare.

Barcelona şi Juventus oferă o reeditare a finalei de acum doi ani, atunci cînd catalanii au cîştigat cu 3-1.

Acum avem un Juventus mai ofensiv prin prezenţa lui Higuain dar Barcelona rămîne,totuşi, principala favorită a actualei ediţii a competiţiei.

Mai trebuie precizat că meciurile tur au loc pe 11-12 aprilie iar returul pe 18-19 aprilie.

Alte stiri din Sport

Ultima oră