Legenda lui Guardiola se prăbuşeşte. Catalanul se gândeşte la retragere

03 Ian 2017 | scris de Gheorghe Voicu
Legenda lui Guardiola se prăbuşeşte. Catalanul se gândeşte la retragere

Guardiola e un norocos:a debutat ca antrenor principal la Barcelona la 38 de ani si din primul sezon a câştigat totul. De fapt aşa a început legenda lui : un tehnician creativ şi un filosof al fotbalului.

Barcelona l-a dus pe culmile gloriei dar surprinzător a plecat la clubul catalan şi după un an de pauză a mers la Bayern ,echipă cu care a dominat trei ani fotbalul german.

Iar acum,la 48 de ani,încearcă să cucerească Premier League. Deocamdată.nu-i prea iese. Manchester City alterneayă meciurile bune cu cele proaste şi nu prea impresionează. Faimosul tiki-taka este uşor de contracarat iar City pare să-şi fi pierdut şansa de a cîştiga titlul. Nu Guardiola este vedeta acestei ediţii de campionat, aşa cum se aşteptau fanii campionatului englez. Înfrîngeri umilitoare, meciuri cîştigate chinuit ,toate acestea l-au adus pe catalan într-o situaţie care nu-i era familiară-de a fi un oarecare.

Iată de ce ,după meciul de acasă cu Burnley-un 2-1 obţinut cu greu- a declarat:”Mă apropii de finalul carierei, Am sentimentul că sunt aproape de retragerea mea din fotbal.”

Instalat dintr-o dată pe Everestul gloriei chiar de la debut catanul a început să simtă şi umilinţa eşecului.După declaraţia sa ,pare să nu suporte aşa ceva. Dar ambiţios şi creativ cum e, nimeni nu crede că se va da bătut.

Doar că are nevoie de un Messi,aşa cum s-a întîmplat la Barcelona...Legenda

Alte stiri din Sport

Ultima oră