Încă o pierdere imensă pentru fotbalul brazilian. Puștiul-dinamită se întâlnește cu ”idolul său etern Pele”

08 Ian 2023
Încă o pierdere imensă pentru fotbalul brazilian. Puștiul-dinamită se întâlnește cu ”idolul său etern Pele”

Fostul internaţional brazilian Roberto Dinamite, golgheterul din istoria ligii braziliene, a murit la vârsta de 68 de ani de cancer intestinal, a confirmat duminică fostul său club Vasco da Gama. „Cu cel mai profund regret Vasco da Gama a aflat că cel mai mare dintre toți ne-a părăsit duminică. Carlos Roberto de Oliveira, alias Dinamite, a dedicat 29 din cei 68 de ani ai săi clubului, ca jucător și președinte. Odihnește-te în pace, ", a postat pe Twitter clubul din Rio de Janeiro. Născut în Duque de Caxias, o suburbie săracă a Rio, Dinamite a trecut prin echipa de tineret a lui Vasco da Gama și a marcat 708 goluri în 1.110 meciuri pentru club între 1971 și 1979, conform sports.com.

El încă deține recordul de goluri marcate în campionatul său național cu 190, cu mult înaintea fostului jucător de la Fluminense, Fred, cu 158. Golgheter nesățios și-a câștigat porecla la 17 ani, după ce a găsit pentru prima dată plasa pentru echipa de seniori a lui Vasco pe stadionul Maracana. Cotidianul Jornal dos Sports a titrat a doua zi: „a explodat puștiul-dinamita”. Un mare rival al starului Flamengo Zico, Dinamite a câștigat titlul național în 1974 și pe cel al lui Rio de cinci ori între 1977 și 1992. În echipa națională, a marcat 20 de goluri în 38 de meciuri, jucând la Cupele Mondiale din 1978 și 1982. Recrutat de Barcelona în 1979, el nu a reușit să ia nota în Europa și s-a întors la Vasco în anul următor. După pensionare, Dinamite a făcut carieră ca președinte al Vasco, dar și în politică, cu cinci mandate de deputat pentru statul Rio.

Pe 29 decembrie, el a postat pe Twitter în omagiu marelui brazilian Pele, „idolul său etern”, care a murit în acea zi, tot de cancer.

Brazilia i-a adus un omagiu fostului atacant Roberto Dinamite după moartea acestuia duminică la vârsta de 68 de ani. Atacantul care a marcat 25 de goluri de-a lungul carierei sale la Selecao, a fost membru al echipei naționale între 1975 și 1984. Deși un jucător proeminent la nivel internațional, atacantul a fost cel mai bine cunoscut pentru asocierea sa îndelungată cu Vasco da Gama. Cu excepția unei scurte perioade cu Barcelona la mijlocul carierei, el și-a petrecut întreaga activitate de joc în Brazilia, iar Confederația Braziliană de Fotbal (CBF) i-a oferit un omagiu în weekend.

„Cu regret, CBF deplânge moartea lui Roberto Dinamite, unul dintre cei mai mari sportivi din fotbalul brazilian”, a scris într-un comunicat.
„Pentru echipa națională a Braziliei, fostul jucător a marcat 25 de goluri și a fost cel mai bun marcator în campania Braziliei [pe locul doi la] Copa America din 1983”

Alte stiri din Sport

Ultima oră