In Romania se fac cam doua blaturi pe saptamana

25 Mai 2015
In Romania se fac cam doua blaturi pe saptamana
La Federatia Romana de Fotbal lucreaza in acest moment mai multi ziaristi decat in orice redactie a unei institutii media din tara noastra. De cand a preluat sefia Casei Fotbalului, Razvan Burleanu a infiintat si un departament care se ocupa de meciurile trucate. Are si un nume bombastic: Departamentul de Integritate si Antifrauda. Evident, in frunte a fost asezat un fost gazetar, Catalin Negraru, care a fost recrutat dupa ce a publicat cateva articole despre blaturi in ProSport. Pe principiul asta, daca tot sunt probleme in arbitraj, n-ar fi rau daca seful CCA ar fi numit vreun ziarist care a scris despre „fluierici”.

Astazi, procurorii fotbalului romanesc au iesit pentru prima oara in public si au anuntat cu surle si trambite ca au informatii potrivit carora in primele trei esaloane ale fotbalului romanesc asistam la o adevarata avalansa de meciuri trucate. ''Pe parcursul la șapte luni de zile am identificat 48 de meciuri unde sunt indicii că au fost trucate. E vorba de partide din primele trei ligi. Obiectivul personal este ca la finalul anului să dăm primul set de probe concludente'', a declarat Negraru cu prilejul lansării campaniei de prevenție și de informare a tinerilor jucători în legătură cu meciurile trucate.

Daca spusele oficialului FRF vor fi confirmate, asta inseamna ca in fotbalul romanesc, asta unde joaca echipe in insolventa sau fara suporteri, se consuma cam doua meciuri trucate la fiecare saptamana. 

Alte stiri din Sport

Ultima oră