Din cauza hotilor, oamenii prefera sa nu mai cumpere biciclete, ci doar sa le inchirieze!

10 Mai 2015
Din cauza hotilor, oamenii prefera sa nu mai cumpere biciclete, ci doar sa le inchirieze!
Cum apar rezultatele unui studio stiintific in presa, e clar ca acesta a fost realizat de catre cercetatorii britanici. In Marea Britanie, s-a ajuns la concluzia ca numarul persoanelor care inchiriaza o bicicleta a crescut in comparatie cu al celor care prefera sa-si cumpere una.

Ciclismul este in plina expansiune printre insulari, lucru deloc surprinzator din moment ce Turul Frantei a fost castigat doi ani la rand, 2012 si 2013, de catre doi britanici, iar in 2014 startul a avut loc la Leeds. Investitia intr-o bicicleta nu este una tocmai simpla, iar pentru a rezolva aceasta problema este nevoie de un imprumut, lucru pe care nu multi sunt dispusi sa-l mai faca.

Un studio realizat de catre Lloyds Bank arata ca unul din cinci britanici si-au facut un credit de nevoie personale, dar mai putin de un sfert dintre acestia au folosit banii luati de la banca pentru a-si cumpara o bicicleta.

Banca ce a realizat acest sondaj sustine ca numarul celor care isi cumpara biciclete este tot mai mic din cauza faptului ca pe piata au aparut produse din ce in ce mai scumpe, iar cei mai multi dintre cei care pedaleaza folosesc bicicleta ca mijloc de transport catre locul de munca, motiv pentru care o investitie mare intr-o bicicleta scumpa si performanta nu isi are rostul.

In 2014, in Marea Britanie s-a inregistrat un record. S-au furat peste 100.000 de biciclete. Dintre acestea, aproximativ 6.000 erau in valoare de peste o mie de lire sterline fiecare. Ca urmare, localnicii au preferat sa-si inchirieze o bicicleta decat sa-si cumpere una pe care sa cheltuiasca o suma destul de importanta de bani.

Alte stiri din Sport

Ultima oră