Cum era sa ajunga Mourinho antrenorul lui Messi. Ronaldo trebuia sa ajunga la Barcelona

05 Iun 2015
Cum era sa ajunga Mourinho antrenorul lui Messi. Ronaldo trebuia sa ajunga la Barcelona
La inceputul lui 2008 ,Barcelona cauta un inlocuitor pentru Rijkaard. Pe lista conducerii clubului apareau Heynckes, Blanc, Hiddink , Mourinho si Guardiola. Portugherzul insista prin agentul sau Mendes.Cunoaste clubul, e ambitios, vrea performanta, nu are nicio problema cu stilul de joc al echipei(nu se juca inca pe Camp Nou faimosul tiki-taka).

Atunci are loc intalnirea dintre Mourinho si o delegatie a Barcelonei formata din directorul sportiv Txiki Begiristain si vicepresedintele Marc Ingla. Cei doi catalani au plecat cu masina la Sevilla si de acolo, cu avionul, la Lisabona. Nimeni nu trebuia sa stie de calatoria lor, pe aeroportul din Barcelona riscau sa se afle ce destinatie aveau. Trebuia evitat izbucnirea unui scandal mai ales ca Rijkaard, inca in functie, mai avea meciuri importante de disputat.

Mourinho cunostea clubul catalan, lucrase ca asistent special pentru Bobby Robson si Van Gaal, pe cand acestia antrenau Barcelona iar portughezul era un ilustru necunoscut.Acum era un antrenor de succes, facuse minuni la Porto si Chelsea si visa, in secret, sa conduca Barcelona. E adevarat, in momentul intalnirii fusese pus pe liber de Abramovici, dar nu ducea lipsa de oferte.
Si apoi mai era si Mendes,cel care in urma cu doi ani facuse o oferta pentru un pusti promitator, Cristiano Ronaldo pe nume,dar birocratia Barcelonei fusese atat de greoaie ca Manchester United le-a luat-o inainte.

Trei intalniri au avut loc, fiecare in parte si,in final toti, trei. Prima concluzie a spaniolilor:la fiecare intalnire Mourinho a vorbit 90% din timp, a prezentat solutiile de care e sigur ca vor redresa clubul. Ceilalti nu prea au avut timp sa spuna ceva. Au incercat totusi sa-i explice portughezului ca antrenorul Barcelonei reprezinta imaginea clubului, un club care nu e de acord cu mesajele agresive sau scandalurile caracteristice lumii fotbalului.S-ar putea schimba? Mourinho a trecut repede peste subiect spunandu -le ca nu se poate schimba, ignorand astfel peste mesajele transmise de  reprezentantii Barcelonei. Ajunsi la club,Begiristain si Ingla si-au facurt raportul: are idei,stie cum sa managerieze o echipa, experienta lui e de luat in seama dar e prea conflictual, ar crea probleme si nu ar fi o solutie pentru Barcelona. Si asta dintr-un motiv simplu:portughezul s-ar considera mai important decat clubul Si nu aceasta e filosofia Barcelonei. Pana la urma a fost ales Guardiola.

Dar,raman doua ipoteze dec speculat : cum ar fi aratat Barcelona sub conducerea lui Mourinho cu un Messi a carui stea incepea sa urce? Si-apoi, ce-ar fi facut Barcelona cu un Messi si un Ronaldo in echipa , amandoi la inceput de cariera?
 

Alte stiri din Sport

Ultima oră