CSM București s-a calificat în finala Ligii Campionilor la handbal

15 Apr 2017
CSM București s-a calificat în finala Ligii Campionilor la handbal

Campioana României şi deţinătoarea Ligii Campionilor la handbal feminin, CSM Bucureşti, a învins, sâmbătă, în deplasare, formaţia ungară FTC Budapesta, cu scorul de 27-26 (14-15) şi s-a calificat la Turneul Final Four al competiţiei.

Aproape 5.000 de spectatori au asistat la partida de sâmbătă, care a fost întreruptă minute bune la scorul 19-20 (min. 45), portarul Paula Ungureanu acuzând faptul că fanii aflaţi în spatele porţii sale au aruncat monede în teren şi cu apă, fiind nevoie de intervenţia arbitrelor şi a observatorului EHF, pentru ştergerea suprafeţei de joc în zona sa.

În pofida reacţiei fanilor echipei FTC, campioana României a continuat evoluţia curajoasă şi a obţinut un rezultat pozitiv, jucătoarele de la CSM savurând la mijlocul terenului calificarea la Turneul Final Four.

Marcatoarele echipei CSM Bucureşti au fost Martin 5 goluri, Manea 4, Niombla 4, Bazaliu 3, Gullden 3, Torstensson 3, Mehmedovici 2, Curea 1, Saurina 1, Brădeanu 1, iar pentru FTC s-au remarcat Jovanovici 6 goluri şi Schatzl 5.

În tur, CSM a câştigat cu scorul de 30-25 (17-15), iar cu dublă victorie obţine calificarea în semifinalele competiţiei, fază pentru care luptă, tot sâmbătă, în manşele retur din sferturi echipele HC Vardar - FC Midtjylland, Gyor - Metz Handball şi Larvik HK – Buducnost.

Turneul Final Four se va desfăşura la Budapesta, în 6-7 mai.

CSM Bucureşti este deţinătoarea Ligii Campionilor, care a mai fost cucerită de echipe româneşti în urmă cu peste 50 de ani, atunci când se numea Cupa Campionilor Europeni - Ştiinţa Bucureşti, în 1961 şi Rapid Bucureşti, în 1964.

Alte trei echipe au mai ajuns în finala competiţiei – Universitatea Timişoara (1973), Ştiinţa Bacău (1986) şi Oltchim Râmnicu Vâlcea (în 2010).

Alte stiri din Sport

Ultima oră