"Principalele elemente pentru noi reprezintă medicamentele — citostaticele, medicamentele simptomatice. Materialele sanitare reprezintă o componentă mai redusă. Materialele sanitare înseamnă tifon, vată, sonde, ace, seringi, dezinfectanți, multe. (...) Fiecare urmărește să facă economii cât mai importante acolo unde se poate și la astfel de contracte negociind și mergând strict pe litera legii poți să ajungi la niște economii importante", spune prof. dr. Straja.
În privința controlul la Institutul Oncologic București, dispus de ministrul Sănătății, prof. dr. Straja spune că "este binevenit pentru că în acest fel putem să lămurim anumite aspecte, să îi spunem așa, elegant, controversate care au apărut în presă. (...) Bănuiesc că vine de mâine, o să vină de mâine probabil și o să controleze toate aceste aspecte".
Managerul Institutului Oncologic București a precizat că licitația veche s-a terminat, a început o altă licitație. "pentru că au apărut cereri de clarificare din partea ANRMAP. În această perioadă, nemaiavând cine să facă curățenie, îți dă voie legea să faci o negociere pe perioada în care se finalizează licitația mare". La Institutul Oncologic București, potrivit prof. dr. Straja, "epidemiologul ia periodic, conform cerințelor Sanepidului, probe de peste tot. Nu au fost probleme. Îmi pare rău, este în concediu epidemiologul. Și-a luat două zile după 1 mai".