Şapte lucruri pe care trebuie să le faci dacă vrei să nu te îngraşi

26 Mai 2016 | scris de Sorin Anghel
Şapte lucruri pe care trebuie să le faci dacă vrei să nu te îngraşi

Sunt oameni pe lumea asta care ştiu să-şi păstreze greutatea fără să facă sport la modul maniac şi fără să ţină diete drastice. Metodele sunt simple. Totul ţine doar de ambiţia fiecăruia. Şi de câţiva paşi de la care este bine să nu te abaţi.

Începe ziua cu un mic dejun sănătos!
Cercetătorii încă nu s-au pus de acord dacă micul dejun este sau nu cea mai importantă masă a zilei. Dar un lucru este clar. Pentru cei care doresc să-şi menţină greutatea, micul dejun este obligatoriu. Nimeni nu poate trece peste această masă. Pentru o alimentaţie corectă este nevoie să consumaţi dimineaţă oua, fructe şi legume.

Mănâncă atent!
Nu o să reuşeşti niciodată să nu te îngraşi dacă mănânci chipsuri şi îţi pierzi vremea navigând pe reţelele de socializare. Cea mai curată alimentaţie include alimente integrale, care nu sunt prelucrate. În plus, trebuie să evitaţi să mâncaţi altfel de mâncare decât cea făcută în propria bucătărie. De asemenea, încercaţi să mâncaţi doar când vă este foame, nu atunci când sunteţi plictisit. Evitaţi cât mai mult posibil să cumpăraţi covrigi sau pateuri din colţul străzii.

Fă sport!
Nici o surpriză. Se ştie că cei care nu vor să se îngraşe trebuie să fie oameni activi. Însă nu la modul maniac. Este suficient să faci câteva exericitii de cinci ori pe săptămână. Poţi alege abdomene, tracţiuni, plimbări cu bicicleta sau o alergare uşoare. Dacă ai o bicicletă, este suficient dacă într-o săptămâna parcurgi cam 7 kilometri. Asta înseamnă două ture de lac în Parcul IOR, de exemplu. Nu e mult deloc. Şi nici nu-i rău dacă poţi mai mult.

Mănâncă legume la fiecare cină!
Cele mai bune alimente sunt cele din plante. Dacă cineva crede cu totul altceva înseamnă că este de pe altă planetă. Cei înnebuniţi după carne trebuie să ştie că pentru ei riscul unor boli cronice este cât se poate de ridicat. Iar şansele de a-şi menţine greutatea sunt egale cu zero. Cea mai bună cină, după ce te-ai întors de la locul de muncă, poate fi alcătuită dintr-o salată de fructe într-un bol în care să nu se adune mai mult de 2.000 de calorii. Masa asta trebuie servită cu trei ore înainte de culcare.

Fără dietă!
Surpriză! Cei care vor doar să-şi menţină greutatea, nu scape de kilogramele în plus, nu ţin niciodată dietă. Sau dacă o fac, se întâmplă foarte rar. Motivul este simplu. Dietele nu funcţionează. După ce slăbeşti şi nu mai ai nici o restricţie din punct de vedere alimentar, imediat o să te îngraşi la loc. De fapt, vei avea mai multe kilograme ca înainte de a începe dieta. Evitaţi să consumaţi suplimente alimentare sau tot felul de geluri atunci când faceţi sport. Nimic nu face minuni. Vă puteţi alege cu boli deosebit de grave.

Mănâncă pui!
Deloc surprinzător. Toţi cei care ţin la greutatea lor preferă carnea de pui. Adevărul este toată lumea o preferă, nu doar cei care caută să mănânce cât mai sănătos. Puiul poate fi mâncat oriunde. Este bun în supă, în salată, merge şi cu cartofi prăjiţi. Singurii care îl evita sunt vegetarienii.

Gustări inteligente!
Te-ai obişnuit să mănânci la birou, pe tastatură, în timp ce lucrezi? Nici o problema. Ca să nu te îngraşi trebuie să treci de la pufuleţi şi sana la cu totul altceva. Încearcă să mănânci fructe când eşti la muncă. Iar dacă îţi place să ronţăi ceva, nici o problemă, există nuci şi fistic. Se ştie că fructele care au coaja lemnoasă sunt pline de proteine, ajută masa musculară şi conţin anti-oxidanti care combat deteriorarea celulelor sănătoase.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră