Drogul care te face zombie: canabisul de sinteză face ravagii în Marea Britanie, Europa de Nord. Franța...

07 Sep 2017 | scris de Magda Marincovici
Drogul care te face zombie: canabisul de sinteză face ravagii în Marea Britanie, Europa de Nord. Franța...

Mai ieftin, dar extrem de periculos, în special pentru tinerii amatori de senzații tari, canabisul de sinteză a ajuns în Franța, cu efecte dezastruoase, transmite Atlantico.fr într-un articol elaborat de medicul Pascal Vesproumis.
Autorul redă o scenă întâlnită în Anglia, Germania, Belgia: persoane inconștiente pe trotuare ca urmare a dozelor exagerate de canabis de sinteză.

Această variantă de drog low-cost ar fi de 100 de ori mai periculos comparativ cu originalul.

Canabisul de sinteză are efecte secundare comparabile ce cele provocate de canabisul vegetal. Victime sunt persoanele doritoare de senzații imediate, cât mai intense, chiar extreme. Dar pentru aceasta, de multe ori, acest drog este asociat cu alcool (băut rapid pe stomacul gol), cocaină sau amfetamine.  

Canabisul de sinteză face parte din grupul canabionoide, cu acțiune asupra receptorilor nervoși centrali (CB1), cu efecte psihotrope cunoscute: euforie, dezinhibare, somnolență, confuzie, halucinații, bufeuri delirante etc.

Până acum, acest drog era rar în Franța. Dar prețul mic și accesul rapid la substanțele canabinoide de sinteză favorizează extinderea folosirii lor. Esențial mi se pare să sublinez riscurile inerente în privința asocierii drogului cu efecte dramatice, chiar de stop cardiac, avertizează specialistul.  

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră