Coaliţia bolnavilor cronici îi cere lui Iohannis să discute în CSAT dispariţia din România a peste 1.000 de medicamente

08 Mar 2016 | scris de Magda Marincovici
Coaliţia bolnavilor cronici îi cere lui Iohannis să discute în CSAT dispariţia din România  a peste 1.000 de medicamente

"Această situație este una de o gravitate majoră, care poate fi considerată cu ușurință un atac concertat la sănătatea românilor, având în vedere că viețile a sute de mii de români sunt puse în pericol, transmite COPAC.

De aceea, COPAC solicită domnului Klaus Iohannis, Președintele României, ca această situație să fie inclusă pe ordinea de zi a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), pentru a se identifica motivele acestei situații și a se stabili măsurile care trebuie luate de urgență pentru ca situația să fie stopată.

”În ultimii 8 ani au pătruns pe piața românească doar câteva zeci de medicamente, pentru că statul român a avut grijă să nu avem acces la noile medicamente din lumea asta. În schimb, în ultimii ani, dispar din România peste 2000 de medicamente, originale și generice, iar situația se acutizează pe zi ce trece. Astfel, statul lasă mii de oameni fără tratamentele necesare, nenumărate vieți sunt pierdute din această cauză. CSAT trebuie să vadă că sănătatea românilor este atacată în acest fel și este de datoria lui să ia măsuri și să ne apere”, a declarat Radu Gănescu, președintele COPAC.

Totodată, COPAC solicită Guvernului să revizuiască de urgență politica medicamentelor în România, astfel încât cauzele acestei situații să fie înlăturate, iar românii să găsească în farmacii atât medicamentele originale, cât și cele generice, atât cele ieftine cât și cele scumpe.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră