CASMB: Criteriile de prioritate pentru solicitările și deciziile pentru îngrijiri medicale și paliative la domiciliu

14 Iun 2017 | scris de Magda Marincovici
CASMB: Criteriile de prioritate pentru solicitările și deciziile pentru îngrijiri medicale și paliative la domiciliu

Casa de Asigurări de Săntate a Municipiului București (CASMB) anunță criteriile de prioritate pentru solicitarea, respectiv, deciziile pentru îngrijiri medicale/paliative la domiciliu. CASMB precizează ordinea celor nouă priorități.

Astfel, primele trei priorități sunt: 1. Cererile pentru îngrijiri paliative la domiciliu 2. Cererile pentru îngrijiri medicale la domiciliu depuse pentru copii 3. Cererile penru îngrijiri medicale la domiciliu depuse pentru gravide/lehuze pentru care este necesară adeverința medicală care atestă această calitate.  

Prioritatea 4 se referă la cererile pentru îngrijiri medicale la domiciliu depuse pentru persoane cu handicap grav, cu asistent personal/grav probat de certificatul de încadrare în gradul de handicap și care necesită cel puțin unul din următoarele servicii: îngrijire medicale la domiciliu/îngrijire paliativă la domiciliu; administrarea medicamentelor intravenos sub supravegherea medicului; sondaj vezical, îngrijirea sondei urinare și administrarea medicamentelor intravezical pe sondă vezicală; administrarea medicamentelor prin perfuzie endovenoasă sub supravehgerea medicului; îngrijirea escarelor multiple; îngrijirea stomelor; îngrijirea fistulelor.

CASMB precizează că se vor soluționa mai întâi cererile depuse pentru persoanele cu hadicap grav cu asistent persona și, ulterior, cele pentru persoanele cu handicap grav. 

Vezi aici celelalte priorități prezentate de CASMB. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră