A trăit 40 de ani cu o jucărie în plămân

27 Sep 2017 | scris de Magda Marincovici
A trăit 40 de ani cu o jucărie în plămân

Un pacient este investigat pentru cancer pulmonar, dar medicii i-au descoperit în bronhii o jucărie de un centimetru. 

Paul Baxter este un britanic, în vârstă de 47 de ani, care a trăit timp de 40 de ani cu o jucărie în plămâni. Jucăria a fost descoperită întâmplător, atunci când bărbatul facea investigații pentru cancer, spun medicii spitalului Wythenshawe et Royal Preston în British medical journal.

Bărbatul se plângea de mai bine de un an de o tuse persistentă, cu secreții. Inițial, a crezut că este vorba de o simplă răceală care trenează, mai ales că este fumător. Dar scanner-ul a evidențiat o formațiune apreciabilă în unul dintre plămâni. Medicii au decis efectuarea unei bronhoscopii pentru a face biopsia și a verifica dacă este vorba de cancer. 

Această investigație constă în introducerea unei mici camere în trahee pentru vizualizarea plămânilor și bronhiilor. Dar mare a fost uimirea medicilor care au descoperit o jucărie în bronhiile pacientului.

Medicii și asistentele au râs, chiar și eu am găsit totul hazliu, spunea Paul Baxter pentru BBC. După ce a fost extrasă jucăria, bărbatul și-a adus aminte că a înghițit-o când avea șapte ani. ”Am făcut și eu ca și alți copii. Adesea, mâncam jucăriile”, povestește Paul Baxter.

Am avut pneumonie la vârsta de 18 ani și nimeni nu a văzut nimic. De asemenea, am fost spitalizat în 2004 pentru un abces la creier și am făcut IRM, dar nu a găsit nimic, mai spune britanicul.

Medicii susțin că este vorba cu certitudine de un caz unic. Ei consideră că pacientul a putut să trăiască atât timp cu acest obiect străin deoarece l-a înghițit când era copil. Organismul lui s-a obișnuit cu prezența lui și bronhiile s-au dezvoltat în jurul acestuia.

După patru luni de la eliminarea jucăriei, Paul Baxter  se simte bine. Tusea a dispărut și celelalte simptome s-au ameliorat.

Cred că voi păstra jucăria și o voi da nepoților mei, glumește Paul Baxter, subliniind că îi va supraveghea pentru ca să nu ajungă în situația bunicului lor.  

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră