Freddie Mercury şi "I want to break free", varianta bovină. Un viţel a fugit de la abator

23 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Freddie Mercury şi

Dar întâmplarea căreia i-a fost protagonist Freddie nu a avut de la început un final fericit. După ce a fugit de la abator, Freddie a fost prins şi dus înapoi, urmând să fie ucis şi tranşat în ziua următoare. 

Norocul lui s-a numit Mike Stura, un activist pentru drepturile animalelor care a venit cu un camion cu remorcă şi s-a instalat în faţa abatorului pentru salvarea lui Freddie. El a reuşit să ajungă la o înţelegere cu cei de la abator şi Freddie a scăpat cu viaţă.

Freddie se află acum la ferma lui Stura, care a adunat aici mai multe animale salvate. Stura spune că Freddie se va putea bucura acum de o viaţă relaxată alături de alte "vaci prietene".

"Va fi în carantină în următoarele două săptămâni, după care va fi integrat în grup şi se va întâlni cu ceilalţi viţei şi să sperăm că va avea o viaţă lungă şi fericită aici. 20 şi ceva de ani, ne-am propus", a declarat Stura, la CBS News.

Durata de viaţă a unei vaci este de la 18 la 25 de ani. Viţeii de carne sunt însă sacrificaţi la 18 luni, în timp ce vacile de lapte la vârsta de 5 ani.

Imagini video cu fuga lui Freddie pe străzi AICI.

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră