A rupt podul de la intrarea în Cetatea Alba Iulia cu o bicicletă

18 Apr 2016 | scris de Sorin Anghel
A rupt podul de la intrarea în Cetatea Alba Iulia cu o bicicletă

Tehnologia a evoluat foarte mult în lumea ciclismului, însă nimeni nu se aştepta ca lucrurile să meargă atât de departe încât o domniţă cu bicicleta ei să rupă podul de lemn de la intrarea în Cetatea Alba Iulia.

În Evul Mediu, atacatorii veneau cu tunurile, foloseau artileria grea atunci când doreau să între într-o cetate. Acum este mult mai simplu. Îţi iei o bicicletă, îi dai “gherl[” la vale şi n-ai cum să reuşeşti. S-a întâmplat în weekend la Alba Iulia.

Potrivit Ziarului Unirea, podul de ”bună calitate” de la Poarta I a Cetăţii Alba Carolina s-a prăbuşit, sâmbătă, după ce o tânără care cobora Dealul Cetăţii l-a acroşat. În urma impactului, tânăra a suferit răni şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cetatea Alba Carolina a fost reabilitată în urmă cu câţiva ani, costul lucrărilor ridicându-se la aproximativ 70 de milioane de euro. În acest moment, Alba Iulia este unul dintre cele mai frumoase oraşe din România. Din păcate, autorităţile locale nu promovează destinaţia, astfel că la Cluj-Napoca sau Sibiu sunt întotdeauna mai mulţi turişti.

Alte stiri din Reportaj

Ultima oră