DaKINO are loc între 1şi 5 martie

28 Feb 2017 | scris de Alex Revenco
DaKINO are loc între 1şi 5 martie

Festivalul aduce la București, în proiecții speciale, în premieră în România, o serie de filme nominalizate la Premiile Oscar.

Primăria Municipiului București prin ARCUB vă invită la Festivalul Internațional de Film DaKINO, care va avea loc în perioada 1-5 martie, la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Cinema PRO, Cinema Muzeul Țăranului – Studioul Horia Bernea. Sediul central DaKINO 26 se va instala în spațiul ARCUB (str. Lipscani 84-90), care va deveni punct de întâlnire pentru cei care vor participa la festival și va găzdui:

– Competiția de Scurtmetraj DaKINO 26 și Gala de închidere (în cadrul căreia vor fi anunțate scurtmetrajele câștigătoare);

– Filme prezentate în premieră în România;

– Workshop-uri și programe speciale dedicate publicului nostru.

Competiția de Scurtmetraj DaKINO 26 va fi prezentată și premiată la ARCUB de joi până duminică, începând cu ora 19.00. Competiția va fi urmărită de Juriul DaKINO 26 prezidat de actorul Adrian Titieni (Bacalaureat, Fixeur, Ilegitim), alături de criticul de film Cristina Corciovescu, programatorul cinematografului Elvire Popesco din București, Boglarka Nagy, actrița Andreea Vasile (De ce eu?, Fixeur) și regizorul Andrei Gruzsniczki (QED, Cealaltă Irina). Aceștia vor acorda duminică, 5 martie, în cadrul Galei de Premiere: Trofeul DaKINO 26, Premiul pentru regie și  Premiul pentru scenariu, precum și Premii speciale ale Juriului. În cadrul aceleiași Gale, în urma voturilor primite de la spectatori, se va acorda și Premiul publicului.

Dintre proiecțiile pe care le puteți vedea la ARCUB menționăm:

– I, DANIEL BLAKE, prezentat în avanpremieră în România, joi, 2 martie, ora 21.00, câștigătorul unor premii importante: Palme d’Or, Festivalul de Film de la Cannes 2016, Premiul BAFTA pentru Filmul Britanic Excepțional al anului 2016.

– CAPTAIN FANTASTIC, prezentat în premieră în România, vineri, 3 martie, ora 21.00; filmul a fost nominalizat la Premiile Oscar, Globurile de Aur și Premiile BAFTA 2017 pentru Cel mai bun actor în rol principal – Viggo Mortensen și a câștigat Premiul pentru Regie, Un Certain Regard, Festivalul de Film de la Cannes 2016;

– FIXEUR, în regia lui Adrian Sitaru, programat sâmbătă, 4 martie, de la ora 17.00; proiecția va fi urmată de o discuție cu echipa filmului.

DaKIDS este secțiunea din cadrul festivalului dedicată copiilor. În cadrul acestei secțiuni  se vor organiza o serie de proiecții dedicate copiilor din centrele de zi, la care accesul este gratuit.

Selector’s Choice este un program special, cu 3 scurtmetraje văzute și plăcute de selectorii DaKINO 26, cei 3M – Ionuț Mareș, Cristi Mărculescu & George Mihalcea. Proiecția va fi urmată cu o discuție cu publicul. Intrarea este libera.

Duminică, de la ora 17.00 se vor proiecta și 3 scurtmetraje românești,. Proiecțiile vor fi urmate de discuții cu echipele de filmare.

Festivalul se încheie duminică, 5 martie cu Gala de închidere DaKINO 26. Premierea va fi urmată de proiecția scurtmetrajelor câștigătoare.

Programul integral al Festivalului este disponibil pe site-ul www.dakinofestival.ro. Biletele pot fi achiziționate de la casele de bilete ale sălilor de cinema sau de pe site-ul  www.eventbook.ro. DaKINO 26 este organizat de Asociaţia FAMart și Fundația DaKINO, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei și al Primăriei Municipiului București prin ARCUB.  

Alte stiri din Film

Ultima oră