Corriere de la Sera: Vila din Toscana a președintelui ucrainean Zelensky ar fi fost închiriată unor ruși care locuiesc la Londra. Dar agenția imobiliară neagă

01 Sep 2022
Corriere de la Sera: Vila din Toscana a președintelui ucrainean Zelensky ar fi fost închiriată unor ruși care locuiesc la Londra. Dar agenția imobiliară neagă

Vila președintelui Ucrainei Volodymyr Zelensky din orasul italian Forte dei Marmi ar fi fost închiriată unui cuplu de cetățeni ruși care locuiesc la Londra pentru muncă. Știrea, publicată de ziarul  il Tirreno circulă din 15 august, scrie Corriere de la Sera.

Președintele Ucrainei Zelensky și-a închiriat vila din Forte dei Marmi pentru 50.000 de euro pe lună. Spusă astfel, n-ar fi o știre dacă nu ar fi un detaliu jenant: chiriașii care și-au petrecut aici vacanța din august ar putea fi ruși.

Vila de patru milioane de euro, situată în cartierul Vittoria Apuana, la granița dintre orașele Forte dei Marmi și provincia Massa Carrara, nu departe de reședința de vară a lui Andrea Bocelli, a fost cumpărată de Zelensky pe când era încă un actor celebru și a petrecut aici multe veri cu familia lui. Apoi a venit războiul și apelul lui Zelensky la Europa, inclusiv la Italia, să nu primească turiștii ruși și să nu le închirieze case și iahturi.

Vila, conform relatării făcute de Il Tirreno, ar fi fost închiriată unui cuplu de ruși cu reședința la Londra. Ar fi existat fotografii făcute în vilă și postate de cuplu pe rețelele de socializare pentru a-și confirma prezența în luxoasa casă cu grădină și piscină. Însă proprietarul agenției care a închiriat vila neagă această ipoteză, confirmând totuși că vila a fost închiriată în luna august. „Nu este adevărat, chiriașii nu erau ruși dar nu pot spune mai multe pentru că mă împiedică confidențialitatea – explică Claudio Salvini, șeful agenției Villas Real Estate din Forte dei Marmi -. Acum vila este liberă, dar repet că nu a fost închiriată cetățenilor ruși”.

Se pare că turiștii care au locuit vila lui Zelensky sunt de fapt de origine rusă, dar au de mult reședința și poate și cetățenia engleză. Astfel, în Forte dei Marmi există întrebări dacă apelul președintelui Ucrainei de a nu închiria rușilor a fost valabil doar pentru rezidenții de pe teritoriul Federației.

Potrivit relatării publicate de ziarul Livorno, agenția imobiliară care deține chiriile exclusive de vară ale casei, pentru patru milioane de euro, începuse o negociere cu turiștii coreeni care erau dispuși să o închirieze în august pentru 50-70 de mii euro. Acordul a dispărut însă, iar agenția ar fi închiriat vila cu 50 de mii de euro pentru luna august.

Alte stiri din Externe

Ultima oră