Un inginer Tesla a fost atacat de un robot la o fabrică a companiei din Texas

27 Dec 2023
Un inginer Tesla a fost atacat de un robot la o fabrică a companiei din Texas

Un inginer Tesla a fost atacat de un robot în timpul unei defecțiuni la fabrica companiei  Giga Texas, lângă Austin, scrie Daily Mail

Doi martori au privit îngroziți cum colegul lor a fost atacat de mașina concepută să apuce și să mute piese auto din aluminiu proaspăt turnat. 

Robotul îl prinsese pe bărbat, care programa atunci software pentru doi roboți Tesla în apropiere, înainte de a-și înfige ghearele metalice în spatele și brațul lui, lăsând o „urmă de sânge” de-a lungul solului fabricii.

Incidentul – care a lăsat victima cu o „rană deschisă” la mâna stângă – a fost dezvăluit într-un raport de rănire din 2021 depus autorităților de reglementare

Deși nu au fost raportate autorităților de reglementare alte răni legate de roboți de către Tesla la fabrica din Texas nici în 2021, nici în 2022, incidentul are loc pe fondul anilor de preocupări sporite cu privire la riscurile roboților automatizați la locul de muncă.

Potrivit Tesla, rănile inginerului, care i-au fost provocate la mâna stângă, au necesitat „zero” zile libere de la muncă pentru recuperare. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră