Scandalul Dieselgate ajunge şi la Renault. Anchetă în Franţa!

13 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Scandalul Dieselgate ajunge şi la Renault. Anchetă în Franţa!

La un an şi jumătate după ce a izbucnit scandalul Volkswagen, procurorii din Paris cercetează producătorul auto Renault pentru o posibilă falsificare a emisiilor Diesel, provocând o scăderea a acţiunilor companiei, relatează phys.org.

Acuzaţiile vin în contextul în care VW încă mai numără pierderile după scandalul emisiilor poluante care a zguduit nu numai sectorul auto, ci şi întreaga industrie din Germania, iar alţi producători auto precum Fiat Chrysler se confruntă cu suspiciuni similare.

La numai o zi după ce oficialii americani au anunţat că VW va pleda vinovat faţă de acuzaţiile care i se aduc şi va plăti amenzi totale de 4,3 miliarde de dolari pentru a pune capăt scandalului, Agenţia SUA pentru Protecţia Mediului a acuzat gigantul italiano-american Fiat Chrysler că a instalat un software secret pe camioanele Diesel, care le permite să elimine emisiile în exces. 

Apoi, vineri, procurorii au anunţat că verifică posibile falsificări de emisii la Renault, după ce experţi francezi independenţi au descoperit niveluri periculoase de emisii ale motoarelor Diesel la câţiva producători francezi, inclusiv Renault. 

Renault respinge acuzaţiile

La scurt timp după anunţ, acţiunile Renault au scăzut cu 1.5 %, la 84.95 euro, apoi din ce în ce mai mult. Renault a precizat însă motoarele sale respectă standardele europene şi franceze.

"Întotdeauna, toate vehiculele Renault au fost omologate în concordanţă cu regulile şi legea şi respectă standardele în vigoare. Maşinile Renault nu sunt echipate cu un software care trişează şi afectează sistemul antipoluare", a transmis compania franceză.

Şi Fiat Chrysler a respins acuzaţiile şi a susţinut că va colabora cu administraţia Trump pentru a rezolva problema în mod corect. Cu toate acestea, Marea Britanie a cerut informaţii de la autorităţile americane privind acuzaţiile aduse Fiat Chrysler.


 

Alte stiri din Externe

Ultima oră