Primul zgârâie-nori din lume care se roteşte va fi gata peste trei ani (VIDEO)

17 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Primul zgârâie-nori din lume care se roteşte va fi gata peste trei ani (VIDEO)

Primul zgârâie-nori din lume care se roteşte va fi construit până în 2020 în Dubai. Construirea Dynamic Tower a primit, în sfârşit, undă verde, după mai mulţi ani de incertitudine, relatează ibtimes.co.uk. Oaspeţii şi rezidenţii vor putea să-şi întoarcă apartamentele şi camerele cu 360 de grade pentru a avea o panoramă perfectă.

Când va fi gata, cu ocazia Expo Dubai 2020, clădirea va găzdui atât un hotel, cât şi un complex rezidenţial, dar fiecare dintre cele două turnuri cu 80 de etaje, se va mişca independent, printr-o comandă vocală ce va roti întregul plafon de jos în jurul unui miez de beton.

 

 

Ideea inovatoare a fost propusă în 2008 de arhitectul David Fisher şi va da ocazia rezidenţilor să aleagă să vadă atât răsăritul, cât şi apusul soarelui din orice cameră doresc. 

Dynamic Tower va avea o înălţime de 420 de metri, iar perioada scurtă în care se va construi se datorează folosirii unor module prefabricate, tip Lego, permiţând construirea întregului parter în numai 6 zile. 

Va fi a doua cea mai înaltă clădire din Dubai  (dar tot mai mică decât Burj Khalifa), iar apartamentele rezidenţiale de lux destinate vânzării sunt estimate la 30 millioane de dolari fiecare.

Dacă despre Burj Al Arab Jumeirah s-a spus că este singurul hotel de 7 stele din lume, despre Dynamic Hotel se spune că va fi atât de luxos încât va trece dincolo de stele. 

Acesta va avea turbine eoliene montate între fiecare etaj şi panouri solare pe fiecare acoperiş care vor alimenta mişcarea etajelor cu o viteză circa 6 metri pe minut, ceea ce înseamnă că o rotaţie completă va fi realizată într-o oră şi jumătate. 

Dacă totul va merge aşa cum a fost planificat, efectul de zgârâie-nor rotativ va face din hotel cea mai inovativă şi interesantă construcţie din lume. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră