Premierul Malaeziei: E foarte probabil ca resturile din insula Reunion să fie ale avionului dispărut MH370

30 Iul 2015
Premierul Malaeziei: E foarte probabil ca resturile din insula Reunion să fie ale avionului dispărut MH370
Premierul malaezian declară că este foarte probabil ca resturile de avion descoperite pe insula reunion să aparţină unui Boeing 777 -posibil avionul dispărut în martie anul trecut, aparţinând Malaysia Airlines, MH370, scrie news.sky.com.

O bucată de doi metri, despre care experţii în aviație spun că pare a fi un flaperon, are un număr de identificare şi a fost găsit acoperit cu scoici, miercuri dimineaţa.

Premierul malaezian Najib Razak a declarat că "rapoartele iniţiale arată că resturile aparţin foarte probabil unui Boeing 777, dar trebuie să verificăm dacă sunt de la MH370". 

"Am avut prea multe alarme false şi de dragul familiilor celor dispăruţi, care au suferit din cauza incertitudinii, mă rog să aflăm adevărul pentru a avea un deznodământ iar ei să-şi găsească liniştea", a mai spus Razak.

El a arătat că au fost desemnate două echipe din Malaezia care să se ocupe de acest caz. Una va merge la Toulouse în Franţa, unde resturile avionului vor fi investigate de BEA, autoritatea franceză responsabilă cu investigarea accidentelor aviatice civile. 

Cea de a doua echipă va merge pe insula Reunion, unde au fost descoperite resturile de avion, deşi călătoria de la Kuala Lumpur durează aproximariv 25 de ore.

Citiţi mai multe ştiri din Externe!





Alte stiri din Externe

Ultima oră